HVG: Elzárják a pénzcsapot Nyerges Zsolt focicsapata mögött

2015. február 26. 13:49

A Stadler magyar leányvállalata felbontotta az évi százmilliós nagyságrendű névszponzorációs szerződést a Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC üzemeltető cégeivel – írja a HVG. A döntést a „megváltozott üzleti körülményekkel” indokolták.

2015. február 26. 13:49

A MÁV-Start Zrt. Flirt típusú motorvonatait gyártó, svájci székhelyű Stadler Rail AG magyar leányvállalata, a Stadler Magyarország Vasúti Karbantartó Kft. felbontotta a névszponzorációs szerződést a Nyerges Zsolt futballklubját működtető cégekkel – adta hírül a HVG.

A lap úgy tuja, a Simicska Lajos üzlettársaként ismertté vált Nyerges tulajdonában álló Szolnoki MÁV FC Kft. és Szolnoki MÁV Utánpótlás FC Kft. mögül a „megváltozott üzleti körülményekre” hivatkozva lép ki a Stadler, holott a nyereséges másodosztályú klub háttércégeivel négy szezonra írtak alá évi százmilliós nagyságrendű támogatási megállapodást 2013 decemberében.

Az Index szerint a klub honlapjáról kiderül, hogy a következő idényben Szolnoki MÁV FC néven lépnek majd pályára, az ősszel használt Szolnoki MÁV-Stadler Rail FC helyett. A lap az Orbán-Simicska háborút sejteti a szerződésbontás mögött. 

A MÁV-Start egyébként megerősítette azt az értesülést, miszerint a Stadler vonatainak karbantartását nem annak hazai leányvállalatával kívánják megoldani, hanem saját járműjavítóik által. 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
qccqccqcc
2015. február 26. 16:07
Lali, Lalukám, úgy tűnik ezt a meccset mégsem te nyered:-)
indokoltan zsidózó
2015. február 26. 15:42
fidesz = MAFFIA
VakzKommondor
2015. február 26. 14:33
Kiveti magából a ner. Eddigi objektív pályázatokon, most objektív szempontok szerint, a pártatlan ítészeknek köszönhetően egy ki***ott forintot sem fog nyerni. ÉLJEN A PÁRT!!!
liberálzöld.
2015. február 26. 14:26
Nyugi. Nem lesz itt semmi baj. Csak a név változik. Szolnoki MÁV Szíjjártó FC. Ez lesz a neve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!