Újabb tiltakozó akciókat helyezett kilátásba Gaskó

2014. december 14. 16:44

Hétfőn az ország 62 pontján legalább 1600 autó lassítja majd a forgalmat, így tiltakozva a munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedések ellen. A Liga Szakszervezetek elnöke szerint ha ezt nem vezet eredményre, akkor a jövő év elején újabb demonstrációkra és sztrájkokra lehet számítani.

2014. december 14. 16:44

A Liga Szakszervezetek elnöke szerint amennyiben a hétfői, a munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedések elleni demonstráció sem segít a problémák megoldásában, követelések teljesítésében, a jövő év elején további demonstrációkra és sztrájkokra lehet számítani. Gaskó István vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a korkedvezményes nyugdíjazásban szinte teljes egészében érintett munkavállalói csoport, a mozdonyvezetők már a sztrájkon gondolkodnak, és bár nagyon kockázatos, ha érdemben nem sikerül megállapodni, bevetik a sztrájk eszközét.

A Liga elnöke a hétfői demonstrációval kapcsolatban ismertette, hogy az ország 62 pontján legalább 1600 gépkocsi lassítja majd a közúti forgalmat reggel 7 és délután 4 óra között, mellyel a kormány munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedései ellen tiltakoznak. Gaskó István újságírói kérdésre hangsúlyozta: az autós demonstráció semmilyen formában nem kötődik a vasárnapi tüntetésekhez, valamint politikai háttérindíttatása sincs. Budapesten összesen hat helyszínen: az Andrássy úton, a Szentendrei út bevezető szakaszán, az Angello Rotta rakpart és a Sztehlo Gábor rakpart Duna felőli sávjában, valamint az M3-as, M5-ös fővárosi bevezető szakaszain és az M1-M7-es autópályán, az Egérút magasságában várhatóak sávlezárások - derül ki a Liga szakszervezetek honlapjáról.    

Csizmadia Lajos, a Dohányipari és Dohánykereskedelmi Dolgozók Szakszervezetének szóvivője felhívta a figyelmet, hogy a kormány terve mintegy 1200 dohányipari értékesítésben és logisztikában foglalkoztatott munkavállalót érintene, és tömeges létszámleépítéseket eredményezne, több mint ezer család megélhetését veszélyeztetné. A szóvivő elmondása szerint a dohányipar speciális problémája miatt a forgalomlassító felvonuláson közel 400 dohányértékesítésben használt jármű vesz részt.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. december 15. 10:43
Elfogyott a lóvé, amit az eddigi passzívitásért kapott? Ciki!
Szőke Ciklon
2014. december 14. 23:26
Ahol eddig dolgoztam, szinte mindenütt a lusta, link alakok közül kerültek ki a szakszervezeti funkcisok, vezetőik pedig, egytől-egyig az mszmp soriban szocializálódtak. Ezek mind megélhetési politikusok, ha vissza kellene menniük dolgozni, nagy bajban lennének, kiderülne róluk, hogy semmihez sem értenek. Arra is kíváncsi lennék, hogy milyen tömegegeket képviselnek. Az a gyanúm, hogy igen csekély már a szakszervezeti tagság létszáma, azaz ezek a Gaskó-félék leginkább saját magukat képviselik, illetve hamis illúziókban ringatják, valamint uszítják a dolgozókat.
balbako_
2014. december 14. 22:16
Maguk a védendő szakszervezeti tagok is leszarták a hisztit.
Eltünt
2014. december 14. 21:46
Milliós fizetést kap kéttucatnyi MÁV-vezető.2010 óta növekedett nem csökkent .Vezetők fizetését csökkentsék ,osszák szét a dolgozók között . Nyilvánosságra hozta a MÁV Zrt. 29 vezetőjének fizetését, a nekik adható prémiumok és béren kívüli juttatások összegét, amelyekért közel két éve indított pert az [origo] újságírója. A tavaly 186 milliárdos állami támogatással, veszteségesen működő cég vezetésében 23 embernek milliós havi alapbére van, ami mellett szinte mindannyian megkaphatják éves alapbérük 80 százalékát prémiumként. A 2009. szeptemberi adatok szerint akkor volt olyan MÁV-vezető, aki akár 72,4 milliót is hazavihetett egy évben. http://www.origo.hu/itthon/20100324-a-mav-vezetoinek-fizetese.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!