Magánszemélyekre nem vonatkozik majd a reklámadó

2014. július 03. 15:33

A reklámadótörvény módosító javaslatának módosításával nem csak azt korrigálták, hogy milyen összegű hirdetés felett kell fizetnie a Facebookon és a Google-ön hirdetőknek, hanem az is, hogy a magánszemélyeknek egyáltalán nem kell fizetniük.

2014. július 03. 15:33

A korábban elfogadott reklámtörvényhez azután nyújtott be módosító javaslatot L. Simon László, hogy kiderült: az RTL Klub is mentesülne az adófizetés egy része alól; illetve hogy a Google-t és a Facebookot is megpróbálják megadóztatni. A javaslat alapján viszont nem a Google és a Facebook, hanem azok adóztak volna, akik ezeken a felületeken havi 25 ezer forint felett hirdetnek. Az ezen felüli költés 20 százalékét kellett volna befizetniük. Hogy ez így van, azt maga a beterjesztő sem tudta, az RTL Klub kamerája előtt csúnyán be is égett emiatt.

Emiatt módosították a módosító javaslatot, és a fizetési határt kitolták havi 2,5 millió forintos összeghatárig. De nem csak ezen változtatnának, hanem mentesítenék az adófizetés alól azokat a magánszemélyeket is, akik nem egyéni vállalkozók, és nem vállalkozási tevékenységüket, terméküket, árujukat reklámozzák.

Mivel elég ritka, hogy egy magánszemély csak úgy hirdesse magát a Facebookon, a módosító javaslat egyik nagy nyertesei a Facebookon gyakran hirdető politikusok lehetnek.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2014. szeptember 15. 19:04
"Politikusokra nem vonatkozik majd a reklámadó" ezzel is egyetértenek a fidesznyikek?
liberálzöld.
2014. július 05. 21:54
És mi lesz a végrehajtási utasításban? - Mindenkinek be kell vallania havonta, hogy mennyit hirdetett a különböző portálokon. - A világ összes portáljának havi kimutatást kell közölnie a felcsuti suttyó intézményei felé, hogy ki mennyit hirdetett náluk, magánszemély és vállalkozás bontásban, természetesen a megfelelő, beazonosító adatokkal együtt. - Kiír a suttyó valamelyik hivatala egy meghívásos pályázatot arra, hogy össze kell gyűjteni a világ össze honlapjáról a magyar hirdetéseket, ezeket be kell árazni és hirdetőnként kigyűjteni. - Létre kell hozni a Nemzeti Hirdetésfigyelő - És Összegző Államtitkárságot, amely összeszedi, hogy ki mennyivel jön a felcsúti rablóbandának. És már kész is.
liberálzöld.
2014. július 05. 21:54
Igen. És mikor?
liberálzöld.
2014. július 04. 21:35
Rekord közeli Fideszes törvénykezés: alig 24 órát élt a törvénymódosító javaslat, már módosítani kellett. Hülyék ezek, de torzsáig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!