Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Újabb területeken egyszerűsödik az ügyintézés

2013. január 02. 15:54

A január elsejével életbe lépett módosítás révén egyszerűbbé válik több, a családdal, az iskolakezdési támogatásokkal, az ingatlanokkal vagy az állampolgársággal kapcsolatos ügy intézése is.

2013. január 02. 15:54

A Magyary-program révén az idén további területeken egyszerűsödik az ügyintézés – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szerdán az MTI-vel. A tárca kifejtette: a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program részeként tavaly elindított egyszerűsítési program célja, hogy csökkenjen a lakosságot érintő hivatali bürokrácia, kevesebb legyen a papírmunka, a kitöltendő nyomtatvány, a sorban állás, kiterjedtebb és pontosabb legyen a tájékoztatás, azaz minél egyszerűbbé váljon az ügyintézési folyamat.

Számos területen bővülnek az ügyintézés csatornái, elérhető lesz az elektronikus ügyintézés, illetve csökken az ügyintézés ideje is. A közlemény szerint több, január elsejével életbe lépett módosítás révén például a családdal, az iskolakezdési támogatásokkal, az ingatlanokkal vagy az állampolgársággal kapcsolatos ügyek intézése is egyszerűbbé válik. 

A minisztérium kitért arra, hogy a program végrehajtásában részt vevő tárcák sorra vizsgálják felül a hatáskörükbe tartozó eljárásokat. A csaknem 230 eljárásra kiterjedő egyszerűsítési program során eddig több mint 100 eljárást egyszerűsítettek. A változások egy része már hatályos, más részük ebben az évben fog életbe lépni.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huttinger
2013. január 03. 10:06
http://index.hu/belfold/2013/01/03/jarasi_hivatalok_utlevel_ugyintezes/
Gombóc XVI. Artúr
2013. január 02. 23:33
Azért érdekes módon a regisztráció valahogy nem az egyszerűsítésről szól. Akkor most valaki hazudik??
=nessuno=
2013. január 02. 23:10
Ez a fenenagy egyszerűsítés....Nem volt elég a megyei kormányhivatal? Kellett még egy szint. Na meg a járásrendszert olyan régen szüntették meg, már hiányzott.
P.A.
2013. január 02. 16:53
Konkrétumot nem nagyon írnak, ugye jól látom? És akkor most mennyivel is lesz kevesebb a hivatali ügyintéző?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!