Népfőiskolán tanítják a keleti nyitást

2013. január 30. 07:55

Keleti nyitás címmel szakmai képzést indít márciusban a Lakitelek Népfőiskola és a Kelet- és Közép-európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány. A kurzus célja a kormány vonatkozó új stratégiájának és a keleti térségnek a minél alaposabb megismertetése.

2013. január 30. 07:55

A képzés a keleti nyitás stratégia céljait, feladatait és eszközrendszerét mutatja be, ezen túl a célországokat is megismerteti a résztvevőkkel. A Lakitelek Népfőiskolán tartandó előadásokra és foglalkozásokra olyan 35 év alatti fiatalokat várnak, akik – munkájukkal vagy tanulmányaikkal kapcsolatban – érdeklődnek a téma és a régió iránt, és esetleg maguk is szívesen vennének részt a stratégia megvalósításában. A képzés hasznos lehet azoknak is, akik a későbbiekben szeretnének foglalkozni a térséggel.

A kurzus résztvevői olyan átfogó szaktudásra, elméleti és gyakorlati ismeretekre tehetnek szert, amelyek nem szerepelnek sem a magyarországi felsőoktatás, sem más képzési intézmény kínálatában.

A 2013 és 2015 között negyedévente szervezett bentlakásos képzésben a hallgatók előadások, szemináriumok, valamint gyakorlatok, kiscsoportos műhelymunka keretében sajátíthatják el az ismereteket.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Székely Dózsa György
2013. január 30. 10:34
Épp annak a Lezsáknak a birtokán, aki kitalálta a Tovarisi konyec plakátot. Jóérzésű embernek a gyomra kavarog a gerinctelenségtől
kukagyerek
2013. január 30. 10:19
Ez aztán a pofátlanság! Amikor a Jobbik hangoztatta ennek a szükségességét a sok fidesz-droid habszószájjal pampogott, mondván, hogy a "szélsőjobbot" Moszkva pénzeli. Ezeknek minden a képükre fér!
honphibu
2013. január 30. 09:45
Gondolom Orbán ezen beszéde kötelező tananyag lesz a főiskolán: "A keleti politika nem tűri az önállóságot, nem tűri a függetlenséget, és nem tűri a szabadságot. Felszámolja az emberek független életét védő védvonalakat. Vagyontalanná tesz, elszegényít, kiszolgáltatottá vetkőztet, ha kell, megfélemlít. A hatalomtól függő élet láncába fűz. Mióta a Kelet betette a lábát Magyarországra, a magunkfajta szabadságszerető magyarok mindig ugyanazt akarták; szabadulni sorvasztó öleléséből, és elzavarni hazai helytartóikat. A keleti önkény világa helyett megalkotni a magunk szabad magyar világát, kiszakadni a hatalomtól függő élet láncolatából, visszaszerezni, újrateremteni az önálló és független polgári élet garanciáit; tisztességes munkát, tulajdont, szabad vállalkozást és védelmet nyújtó jogrendet. Mindig is ez volt a kívánságunk. " http://2007-2010.orbanviktor.hu/beszedek_list.php?item=29
trespass
2013. január 30. 09:41
Én inkább azokra lennék kiváncsi, akik erre jelentkeznek. Na, azoktól kell óvakodni a jövőben!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!