Közzéteszik Simontornyán az adótartozók adatait

2012. december 19. 07:58

Közzéteszi a simontornyai önkormányzat a helyi adóval tartozók adatait – közölte a város polgármestere. Csőszné Katz Edit (független) elmondta: a nyilvánosságra hozataltól elsősorban az iparűzési adóalanyok fizetési moráljának javulását várják.

2012. december 19. 07:58

A Tolna megyei városban január 1-jétől a városházán, a helyi lapban és a város internetes oldalán teszik közzé azoknak a vállalkozásoknak nevét, címét, adóazonosítóját, amelyek 100 ezer forintnál nagyobb összeggel tartoznak az önkormányzatnak, és hasonló módon hozzák nyilvánosságra az 50 ezer forintnál több adóval tartozó magánszemélyek adatait.

A 4500 lakosú városban 2012-ben 45 millió forint iparűzési adóbevétellel terveznek; a városháza adatai szerint jelenleg 27 vállalkozó, cég tartozik egyenként több mint százezer forint adóval, ötvenezer forintot meghaladó helyiadó-tartozása 229 magánszemélynek van.

2011. szeptemberben Hódmezővásárhelyen hozták nyilvánosságra a helyi adóval tartozók listáját; a Csongrád megyei városban több mint ötezer adós közül néhány napon belül 1400-an rendezték tartozásukat.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cromwell
2012. december 19. 09:53
Miért nem lép ki? Egyszer már én is kérdeztem itt még tavasszal, amikor kijött a vizsgálódásaival és lemondatták. Akkor egy kérdésre válaszolva elmondta: ő nem tagja a Fidesznek. Anno a Fidesz kérte fel, hogy vegyen részt a Fidesz vidékstratégiájának kidolgozásában 2008-2010 közt. Részt is vett benne. Államtitkárt. Államtitkárt csiáltak belőle, erre ő komolya vette, és elkezdte meg is valósítai azt amire felkérték. Sajos a párt kihátrált mögüle, mert olyan oligarchák érdekeit is sértette, akik a Fideszhez kötődnek. Előbb levadászták, kirúgták az embereit a minisztériumból, aztán amikor már gyakorlatilag egyedül maradt, lemondott a tisztségéről. A frakcióból nem lépett ki. Ezt én se értettem. Erre azt mondta, őt hívták ide, ő azon dolgozik amire felkérték. Rakják ki hs sksrják. Ezt látványosan nem meri a Fidesz, mert a faszi túl hiteles. Nem a pénz mozgatja: szerintetek mennyi pénzt ajánlhattak neki, hogy kussoljon végre? Valószínűleg többet mint képviselői fizetése. Mellesleg nincs rászorulva, mert főiskolai tanár is. Mepróbálták lejáratni (blogbejegyzésből MTI hír 2 óra alatt) ez is visszafelé sült el. Egyszerűen nem tudnak vele mit kezdeni, kirúgni meg nem merik. Fasza "gyerek", bár több lenne a frakcióban és a parlamentben.
Korn
2012. december 19. 08:00
retteg már a hávégé?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!