Juhász Oszkár: Politikai lejárató akció folyik Gyöngyöspata ellen

2012. június 23. 14:00

A település jobbikos polgármestere szerint a Heves Megyei Kormányhivatal politikai lejárató akciót folytat Gyöngyöspata ellen.

2012. június 23. 14:00

Gyöngyöspata jobbikos polgármestere szerint a Heves Megyei Kormányhivatal politikai lejárató akciót folytat az általa vezetett település ellen, Juhász Oszkár szombati budapesti sajtótájékoztatóján leszögezte: a helyi közmunkások nem végeztek munkát magánterületen, ezért az önkormányzat fellebbez a közfoglalkoztatási támogatás visszafizetése ellen. A megyei kormányhivatal médiareferense pénteken azt közölte az MTI-vel, több mint 1,1 millió forintnyi közfoglalkoztatási támogatást vissza kell fizetnie Gyöngyöspatának, mert a munkaügyi központ a kistérségi Start mintaprogram ellenőrzésekor megállapította, hogy Gyöngyöspatán a közfoglalkoztatás a szerződés tartalmától részben eltérő helyen, magántulajdonban álló ingatlanokon zajlott.

 
Burián Orsolya közölte azt is: a hatósági szerződés megszegésének következményeként a kormányhivatal munkaügyi központja 1,119 millió forint közfoglalkoztatási támogatás és késedelmi pótlék visszafizetésére kötelezte Gyöngyöspata polgármesteri hivatalát. A határozat nem jogerős. Juhász Oszkár szombati sajtótájékoztatóján bemutatta a kormányhivatal jelentését az ellenőrzéssel kapcsolatban, amelyben az áll, hogy a közmunkások nem végeztek munkát magánterületen. A jobbikos polgármester éppen ezért azt üzente Burián Orsolyának, hogy legközelebb figyelmesebben olvassa el a saját jelentésüket.
 
Juhász Oszkár leszögezte: az eredeti tervek szerint a közmunkások egy 17 hektáros erdőn végeztek volna fatelepítést. Csakhogy a kormányhivatal nem bocsátott a rendelkezésükre lajtos kocsit, ami nélkül a tűzoltóság nem adott engedélyt a tavalyi elhullott és lemetszett gallyak eltüntetéséhez szükséges bozótégetéshez a területen. A polgármester hangsúlyozta: mivel nem akarták, hogy „tétlenül üljenek az árok szélén a közmunkások, ezért inkább másik munkát végeztettek velük”, egy vadvédelmi kerítés készítésének előkészítő munkálatait kezdték meg. Hangsúlyozta azt is: az érintett terület nem magánterület, és a sajtóhírekkel ellentétben sem neki, sem családjának nincs a tulajdonában. Juhász Oszkár úgy véli: az egész ügy politikai megrendelésre jött létre, és a kormányhivatal egy politikai, koncepciós akciót folytat.

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
feri57
2012. június 25. 20:32
Juhász Oszkár a kiszolgáltatott közmunkásokat ingyen robotoltatta rabszolga mód a bodza földjén az állam pénzéből. Szégyen, hogy ilyen hozzánemértő felelőtlen polgármesterek vannak. Természetesen vissza kell fizetni a polgármesternek az államnak.Nem tud ez tisztességesen élni a kutya fáját!
feri57
2012. június 25. 16:35
foka1 2012. június 25. 12:21 Szerintem benned egykomám, pedig van cigány vér a vénádban.Akkor pedig nemesi származásod van , ne szégyeld.
feri57
2012. június 25. 16:32
foka1 2012. június 25. 12:21 Vissza az északi sarkra a többi rokonhoz. Én pedig nem román vagyok, hanem Turáni magyar, etelközből.
feri57
2012. június 25. 12:11
Juhász kutyái ugatnak, talán meg is harapnak!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!