Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Hivatalos dokumentumokon hamisították Fellegi aláírását

2012. május 13. 20:15

Hamis miniszteri aláírásokat talált hivatalos dokumentumokon a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium belső ellenőrzése. A hamis aláírásokkal ellátott iratok az ipari üzemek szén-dioxid-kvótáit elosztó klímapolitikai főosztályon készülhettek - hangzott el az m1 Híradójában vasárnap este.

2012. május 13. 20:15

Úgy tudják, Fellegi Tamás, aki 2010 májusa és 2011 decembere között irányította a fejlesztési tárcát megerősítette, hogy az aláírások nem tőle származnak. Az ügyben a minisztérium feljelentést tett, a Nemzeti Nyomozó Iroda közokirat-hamisítás gyanúja miatt nyomozást indított. Az értesülés szerint az NFM helyettes államtitkára, Pőcze Orsolya az idén januárban rendelte el a szén-dioxid-kvóták kiosztásával kapcsolatos határozatok felülvizsgálatát. A helyettes államtitkár tudta, hogy Fellegi Tamás csak kék tollat használ, ezért gyanús lett számára, hogy több, 2011 júliusában kelt iraton feketével szerepel a miniszter aláírása. Három iratot megmutattak Fellegi Tamásnak, aki megerősítette a gyanút, hogy az aláírások nem tőle származnak.

Kiderült az is, hogy az egyik irat keltezése időpontjában a miniszter külföldön volt - hangzott el a műsorban. Az értesülés szerint mindhárom dokumentum egy német tulajdonban lévő, cserépgyártással foglalkozó cég szén-dioxid-kvótájával kapcsolatos. A kft. a régi gyára mellé egy újat épített, ehhez igényeltek újabb kibocsátási egységeket.

A hatóság előbb elutasította a gyár kérelmét, de a cég később jogerősen pert nyert a minisztériummal szemben. A cég ügyvezetője a Híradónak azt mondta, hogy nem tudnak őket érintő visszaélésről, de készséggel állnak a vizsgálat elé. A műsorban elhangzott, hogy a hamis miniszteri aláírások miatt átfogó belső ellenőrzést rendeltek el a tárca klímapolitikai főosztályán. A vizsgálat közben több olyan dokumentumot is találtak, amelyek esetében szintén felmerült, hogy valaki, vagy valakik meghamisították a miniszter aláírását.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bonzo
2012. május 14. 09:08
Látom a szük látokörű kommancsok ellepték a mandit. Nyomják ezerrel a hülyeségüket, igaz a mandiner tulajdonosainak mindegy kik írják ide a sületlenségüket. Még csak annyit az eltársaknak, a hétvégi időközi választáson Dunaújvárosban a fideszes képviselő nyert. Le kell váltani a NÉPET.
antala
2012. május 14. 06:51
Nem hiszem, hogy ezt az ügyet el lehet csapni egy jó Schmitt- vagy Gyurcsány-poénnal. Egy ilyen ügy - márpedig ügyről van szó, ezt Fellegi is megerősítette - hihetetlenül diszkreditálja nemcsak a kormányt, a teljes közigazgatást is. Ilyet, hogy egy európai országban visszaélnek egy felelős miniszter szignójával a saját minisztériumában, én még nem hallottam soha. Lehet, hogy ebben is elsők vagyunk, Európa megint tanulhat tőlünk valami újat.
smogger
2012. május 14. 04:47
A Fidesz lovának is négy lába van, oszt mégis megbotlik.Pedig azt igérték, nem.
Ciki
2012. május 14. 01:18
Próbáltam már én is ezt a trükköt, ha utólag rájöttem, hülyeség volt aláírni, de nekem se jött be! Miből gondolja Fellegi, hogy neki bejön. Vagy lehet, könnyűbúvárok csempészték ki, majd be az iratokat a minisztériumba,Ürgebőrbe varrva!?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!