Megáldották a felsőzsolcai gátat

2012. január 08. 18:21

A kormány tartotta a szavát, amikor Felsőzsolcán 2010 végén elindította a gátépítési projektet – mondta Tóth Lajos (független), a település polgármestere vasárnap.

2012. január 08. 18:21

A történelmi egyházak képviselői megáldották a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei települést egy esetleges újabb árvíz ellen védő, újonnan épült gátat. A Miskolchoz közeli városban 2010 nyarán pusztított az árvíz, csaknem kétszáz házat döntve romba, illetve rongálva meg.

A kormány a Sajó menti árvízvédelmi beruházásokra mintegy 7,3 milliárd forintot fordított. A gátépítés 3,5 milliárd forintba került, a hat kilométeres töltés teljes mértékben megvédi a mintegy hétezer lakosú települést. A körgátat a pusztító árvíz szintjétől mindenütt legalább egy méterrel magasabbra építették, a speciális víztaszító betonból készült védmű mentén pedig zsilipek működnek. A vasárnap megszentelt gát már tavaly nyár végére elkészült, megtörtént a műszaki átadása is.

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2012. január 09. 08:48
"Megáldották a felsőzsolcai gátat" "ez a kormány legalább tett valamit, amitől az ottélőknek jobb lesz" Ennyi.
huttinger
2012. január 08. 23:00
Ha netán ezek után idén újra elmosná az árvíz Felsőzsolcát kihez lehet fordulni kártérítésért? Ugye az egyház mélyen a zsebébe nyúlna.
rakosi
2012. január 08. 22:33
Nem vitás az isteni pártfogással épült gát legyőzi a gonosz árvizét.
El Topo
2012. január 08. 22:15
Amióta a majomfejű Demszky püspökkel áldatta meg a fúrópajzsot, én nem csodálkozom semmin. Én a magam részéről azokat a műtárgyakat, amikre szükségem van továbbra is ásni, betonozni, hegeszteni, ácsolni fogom, nem pedig áldani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!