Ismét börtönbe kell mennie Stadlernek

2011. november 17. 12:54

Jogerősen négy év tíz hónap börtönbüntetésre és 67 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték Stadler Józsefet adócsalás miatt.

2011. november 17. 12:54

Stadler Józsefet egyszer már elítélték adócsalás miatt. Az első fokon kiszabott kilenc évnyi letöltendőt a Legfelsőbb Bíróság megsemmisítette, az új eljárás során végül négy és fél év fogházbüntetésre ítélték, melyből kedvezménnyel 2005 januárjában szabadult. Ezután nyitott ruházati áruházat Solton. Büntetett előéletűként nem lehetett gazdasági társaság vezető tisztségviselője, ezért strómanként a mostani ügy másod- és a harmadrendű vádlottját jegyezték be ügyvezetőnek. A cégek többségi tulajdonosa és tényleges irányítója azonban Stadler volt.

Az akasztói vállalkozó 2007 első felében számla nélkül ruházati termékeket vásárolt, melyeket a solti áruházban értékesítettek. A vádlott az áruházat működtető vállalkozás könyvelésében bruttó 151 millió forintnyi fiktív számlát szerepeltetett, aminek segítségével megpróbált jogosulatlanul 17 millió forintnyi általános forgalmi adót visszaigényelni. Bár a vállalkozásnak 2007-ben több mint félmilliárd forintnyi forgalma volt, a vádlott nem nyújtott be adóbevallást, ezzel 67 millió forintnyi adóhiányt okozott.

A fellebbviteli tárgyaláson Palánkai Zsolt, Stadler József védője az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését kérte. Arra hivatkozott, hogy az első fokú tárgyaláson mindhárom vádlott védelmét ugyanaz az ügyvéd látta el, annak ellenére, hogy a terheltek között érdekellentét állhatott fönt, amit már a nyomozóhatóságnak észlelnie kellett volna. A táblabíróság folytatólagosan elkövetett csalás bűntettének kísérletében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek Stadler Józsefet, s ezért négy év tíz hónap börtönre ítélte, és 67 millió forint értékre vagyonelkobzást rendelt el. Stadler József nem jelent meg a tárgyaláson, mert néhány napja a dunaújvárosi kórházban kezelik.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Biomechanoid
2011. november 17. 20:32
Aki ennyi pénzt síbol, fogadjon sztárügyvédet. Magyarral, Bárándyval, Zamecsnikkel vagy Ruttnerrel vádat sem emeltek volna ellene.
rakosi
2011. november 17. 20:20
Stadlernek tudnia kellett volna, hogy őt nem illeti meg a genetikai védelem. A fehérgalléros bűnözők között ez a tény bizony igen komoly behozhatatlan hátrányt jelent a felelősségre vonás során.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!