Letöltendő szabadságvesztés a mohácsi uzsorásoknak

2011. július 13. 12:51

Nyolc, illetve kilenc év letöltendő szabadságvesztésre, valamint pénzbüntetésre ítélték a 2007-ben és 2008-ban Mohácson és környékén tevékenykedő két uzsorást.

2011. július 13. 12:51

Nem jogerősen nyolc, illetve kilenc év letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta a Pécsi Városi Bíróság azt a két férfit, akik 2007-ben és 2008-ban uzsorakölcsönök adásával foglalkoztak Mohácson és környékén. A vádlottak több tucat embernek adtak kölcsönt heti 40-50 százalékos kamatra. Ha határidőre az adósok nem fizettek, a tőke dupláját és annak kamatait követelték tőlük.

A bíróság Sztojka Sándort többrendbeli zsarolás, jogosulatlan pénzügyi tevékenység, Gojkovics Tamást emellett önbíráskodás miatt is elmarasztalta. Sztojka Sándort 8 év börtönbüntetésre, 2 millió forint pénzmellékbüntetésre, Gojkovics Tamást 9 év fegyházbüntetésre, s másfél millió forint mellékbüntetésre ítélte, és elkobozta a tőlük lefoglalt, forgótőkéül használt több millió forint készpénzt.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Göbbels
2011. július 13. 22:58
Pásztor Albert - most már nyugalmazott - miskolci rendőrkapitány korábban elmondta, hogy a rablások 100%-át cigány bűnözők követték el. Ezek tények voltak, mégis fegyelmi indult ellene, de a lakosság és egy-két - csak félig hülye - politikus megvédte. A cigány elkövetési módszereket tanítják a rendőröknek, de nem is kell sokat tanulniuk, hiszen maguktól is tudják, hogy a cigány babonás. Ezért pl. odaszarik a bűntett színhelyére, hogy a szellemeket legyőzze, stb. Az igazi bűnözők közöttük már gyerekkorúak és ezért nem büntethetőek. DE A ROHADT SZÜLEIK MIÉRT NEM??????????!!!!!!!!!!
buckafej
2011. július 13. 14:33
Elárulom nektek, hogy BAZ megyében szinte minden faluban van legalább 1 uzsorás család. És szerintem szinte minden településen, ahol lakik néhány cigány család. A saját népüket fosztják ki.
NoCsak
2011. július 13. 14:08
Nem jogerősen! Tulajdonképpen ez azt jelenti, hogy semmi sem biztos az ítéletből egyenlőre. Persze az újságoknak ez attól még hír. Majd jön egy újabb tárgyalás úgy fél év múlva és akkor talán majd ha önként kedvük lesz a sittre vonulni akkor kezdődik a bünti. Nem találják ezt túl bürokratikusnak? Nincs jobb megoldás?
kaktusz
2011. július 13. 14:03
Azon gondolkodom, hogy miben kulonboznek a bankok az uzsorasoktol. remelem nem ferdites, de szerintem semmiben, leszamitva azt, hogy az allam mindig a bankok mogott all. Az ember "onszantabol" megy az uzsorashoz is meg a bankhoz is. Mindenut szepen szamoljak a a kamtos kamatott ami szemtelenul nagy, Mindegyik kiforgat mindenedbol, ha nem perkalsz rendesen. Na jo, talan a bank emberei nem vernek meg, de ha enm fizetsz felkerulsz egy "feketelistara", hogy azontul meg bottal sem akarnak megbokdosni mas bankoknal. Szep vilag ez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!