Adócsalás gyanújával hallgatták ki a Véderő parancsnokát

2011. június 22. 09:37

Eszes Tamást harminckétmillió forintos áfacsalás gyanújával hallgatták ki a NAV nyomozói. Eszest korábban nem sikerült megtalálniuk, így egy tárgyalás után állították elő, amelyen egy év hat hónap börtönre ítélték, nem jogerősen. A nyomozás tavaly indult volt cégével kapcsolatban.

2011. június 22. 09:37

Harminckétmillió forintos áfacsalás gyanúja miatt hallgatták ki néhány napja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói Eszes Tamást, a Véderő parancsnokát, gyöngyöspatai polgármesterjelöltet - írja a Népszabadság. „Egy meghallgatásra kellett Egerbe mennem a VPOP hivatalába, ahol egy hat évvel ezelőtti volt cégem ügyében, a fővállalkozó ellen nyomozás indult. Mivel a volt cégem neki dolgozott, így engem is kihallgattak, egyelőre itt tartunk” - közölte Eszes.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi szóvivője szerint azért kellett előállítaniuk Eszes Tamást, mert korábban hiába kísérleteztek a megtalálásával. A szóvivő szerint Eszest 32 millió forint értékben elkövetett, áfával kapcsolatos adócsalással gyanúsítják: ez ügyben állításával ellentétben „saját jogán”, vagyis az általa alapított és vezetett cégével kapcsolatos visszaélések miatt indult eljárás. A nyomozást tavaly indították, de csak most sikerült gyanúsítottként meghallgatniuk Eszes Tamást.

Eszes neve akkor vált ismertté, amikor márciusban Gyöngyöspatán az általa vezetett Véderő és a Szebb Jövőért Polgárőrség tagjai közösen masíroztak a mátrai faluban. Később hivatalos személy elleni erőszak bűntettéért nem jogerősen egy év hat hónap börtönre ítélték: ellenállt a rendőröknek, akik garázdaság gyanúja miatt akarták előállítani, amiért megverte a Jobbik polgármesterjelöltjét. A tárgyalás befejeztével állították elő gyanúsítottként az adócsalás ügyében.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petrov
2011. június 22. 12:13
azért megnézném, hogy Győzikét és népes rokonságát mikor viszi el vasraverve kihallatásra az AVH - ők már évek-évtizedek óta toplistás adócsalók .... ja, megint elfelejtettem, hogy ők cigányok - így érinthetetlenek. csak a magyarokat baszogatják továbbra is ...
Machiavelli
2011. június 22. 10:44
Nem akarom védeni Eszest, de nagy valószínűséggel arról van szó, hogy kiszámlázott egy összeget, természetesen ÁFA-val, ahogy kell, majd a fővállalkozó becsődölt és cseszett befizetni az Eszes által felszámított ÁFA-t az APEH-nak. Ilyenkor az alvállalkozó a törvény erejénél fogva készfizető kezese a fővállalkozónak ÁFA ügyében, azaz ha az APEH nem tudja behajtani a gazember fővállalkozón, akkor behajtja a szerencsétlen alvállalkozón. Még egy bőr esete. Az is lehet, hogy az APEH önkényesen fiktívnek vette a kettejük közötti szerződést, vagy nem is volt szerződés, csak szóbeli megállapodás, amit az APEH a Ptk ellenében sem hajlandó elfogadni - ugye törvényt sérthet, mert hatóság - és ezért vizsgálódnak. Mindaddig a mocskoskodásuknak nem lesz vége, amíg nem lesz személyi felelősségre vonás az APEH-nél és amíg a dolgozók a kiszabott bírság mértéke szerint jutalékot kapnak (jelenleg 5%) az államtól. Ez a jogállamiság lábbal tiprása amúgy...
Elmúlt Illúzió
2011. június 22. 10:23
Mindannyian csalunk adót szinte. Mikor átveszed a fizetésed vastagabbik felét borítékban, vagy a cégedet nullás közelire hozatod ki vagy elmész egy hétre egy másik városba és nem fizetsz idegenforgalmi adót és a sort sorolhatnánk. Gyurcsányt és társait mikor[ a társadalom többi elcsalóját] mikor állítják elő?Akik az adófizetők pénzét rosszul használták vagy épp át nem gondolt projektekre költötték,amik azóta félbemaradtak[kormányzati negyed] Persze Eszes deviánsként viselkedik, de a gond ezzel a helyzettel ugyanaz, mint Stohlnál. Csak az egyiket elgáncsolják a másikat felmentik....a szálakat ugyanaz mozgatja
buckafej
2011. június 22. 09:56
Hiba volt felhívni magadra a figyelmet. Egyébként az APEH sosem talál meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!