Román nacionalisták törték fel a Magyar Hírlap honlapját

2011. március 20. 14:40

A nacionalista hekkercsoport korábban az olasz RAI, a La Stampa és a Corriere della Sera, de a francia Le Monde honlapját is megtámadta.

2011. március 20. 14:40
Román nacionalisták törték fel a Magyar Hírlap honlapját - írja az Index. A Romanian National Security (RNS) hekkercsoport román nyelvű szöveget helyezett el a honlapon, Avram Iancu portréjával. Az akció Csibi Barna, a Székely Gárda alapítójának demonstrációjára érkezhetett válaszul: Csibi Csíkszereda központjában felakasztott egy Avram Iancut ábrázoló bábut, majd az erről készült filmet feltöltötte a Youtube-ra.
 
Az RNS korábban az olasz RAI, a La Stampa és a Corriere della Sera, de a francia Le Monde honlapját is megtámadta.
 
„Tévedtetek, amikor azt gondoltátok, hogy a román történelemnek és a népnek adott pofont nem kapjátok vissza. Nemzeti tudatunk arra kényszerít, hogy erkölcsi kötelezettségünknek eleget tegyünk, hogy a Román Nemzet Hősei továbbra is nyugodtan pihenhessenek. Felébresztettétek őket örök álmukból, félreinformálással a sírt meggyaláztátok, és "felakasztottátok" őket, mert hisztek a hamis bosszúban.

Ez a válasz azoknak, akik elfelejtik, hogy a magyarok Romániában egy kisebbség, azoknak, akik nem értették meg, hogy Mihai Eminescu számunkra nemzeti szimbólum és azoknak, akiknek van még bátorságuk vádoló és becsületről szóló előadásokat tartani a saját országunkban, akkor amikor még nem gyógyult be a Marian Cozma halála által okozott lelki seb. Nyugodjék békében!

Nem fogunk felejteni, sem megbocsátani. Ne tegyétek próbára a türelmünket!

RNS

Az Úr legyen irgalmas a lelketekkel. Így jár mindenki, aki hibázik a román nemzettel szemben!” - szólt a hekkerek közleménye a feltört honlapon.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2011. március 20. 20:48
Kábé ez a legkomolyabb fegyvertény, amire a románok az utóbbi húsz évben képesek voltak.
Atisz
2011. március 20. 18:59
Még azt is mondanám, hogy megértem, csak az a baj, hogy Avram Iancu nem hős, legalábbis ha a szó hagyományos értelemben vett jelentését nézzük. A mészárosokat legalábbis nem sok nemzet nevezi hősöknek.
Kündü
2011. március 20. 18:52
Székely Gárda, Csibi Barna, Csíkszereda: örüljenek az oláok, hogy csak bábu lett fölakasztva. Avram Iancu meg egy tömeggyilkos rablóvezér volt. Habsburg fölbújtásra. A marha...neki sem járt semmi! Érdekes, a vlach balkáni majmok a XVIII. századból Horia és Closca parasztvezéreket "román királyoknak" nevezték, furán, mert a MAGYAR KIRÁLYSÁGBAN garázdálkodtak a tetves bunkói, s nem ám valami nemes célért... A "Regát" még török függésben élt. A tótok meg a Rákóczi kurucából betyárrá lett Jánosíkot nevezték ki nemzeti hősnek - aki nyilván jobban beszélt magyarul, mint tótul... /Benyovszkyt nem tudták, mert MAGYAR GRÓF volt, a magyar nemesi közgyűlés és a Főrendiház tagja, hát nehéz lenne megmagyarázni, HOGY IS TÓT HŐS Ő .../
Kündü
2011. március 20. 18:45
Én bejelentést tettem az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz, csatolva a lemásolt román oldalt, azt hittem, a hivatalos román hírszerzés mer itten gecizni....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!