Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Biztosítás közpénzből az alpolgármestereknek is

2011. március 07. 15:39

Salgótarjánban nem csak a polgármesternek fizet életbiztosítást az önkormányzat, hanem a két alpolgármesternek is.

2011. március 07. 15:39

Huszár Máté, az MSZP frakcióvezető-helyettese, egyben a pénzügyi bizottság elnöke elmondta: Salgótarján jegyzője írásban adott válaszában közölte, az önkormányzat Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz) polgármester részére havi 130 ezer forint, Eötvös Mihály (független) és Fenyvesi Gábor (Fidesz) alpolgármesterek részére havi 80 ezer forint összegű életbiztosítást kötött a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-nél.

A politikus szerint a dolog valószínűleg arról szól, hogy a városvezetőknek járna a végkielégítés, de azt 2 millió forint fölött 98 százalékos különadó sújtja, és ezt válthatják ki az életbiztosításból összegyűlt pénzzel.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. március 08. 18:54
Fatornyok kis falumban igen korrektül járt el az önkormi. A régi polgári körös polgi bukott, a testületben pedig maradt annyi támogatója, hogy megszavaztak neki 2,4 milka végkielégítést. A t. kepviselők akkor kaptak a fejükhöz, amikor a fél falu felzúdiult, hogy az utolsó kb. fél milka (400 + 24% teher) 8 ezer híján megy az államnak! De nálunk következetes irányítás folyik, befizették az államnam a zsozsót oszt jónapot.
Noel
2011. március 08. 10:39
Van Starjánba pénz.nem elég,hogy a polgmesternek is,alpolgmet.eknek is kötik,most jön a Művelődési Központ ami nonprofit leszen ugye hírlik-s ki lészen aligazgatója?a Férj(ajánlom topmarketingesnek valami multihoz,mert ez akkorát ért mindenhez..)
Machiavelli
2011. március 08. 09:04
Az igazság az, hogy címeres baromság a 2 milliós "bérkorlát", amit amúgy a kimagasló végkielégítések miatt hoztak. A versenyszférában bármelyik multinál a 2 millió az kb a legalsóbb szintű vezetők bérének felel meg. Most akkor tűrjük el, hogy kizárólag selejt vezetők kerülnek az állami cégek élére, mert ugye ki az a hülye, aki 3-ad, 4-ed pénzért végzi el az adott feladatot vagy tűrjük el a trükközést, hogy az Orbán által megálmodott "Az emberek vért akarnak" koncepció kerül a sutba? Sokkal jobb lett volna egy olyan szabályozás, ahol nem lehet extra magas EGYEDI, a törvényes mértéket JELENTŐSEN meghaladó végkielégítéseket fizetni! A biztosítási díj nem túl elegáns, de megkerülése Viktorunk kezdeti ámokfutásának és politikailag meglehetősen rossz üzenete van. Nem kellene végre átgondolni azt a 2 milliós bérkorlátot? Tele lesz a Fidesz ilyen ügyekkel! Ráadásul a Budapesthez közeli helyeken (pl Salgótarján) már meglehetősen nehéz vidéki pénzért használható embert kapni, aki még nem ment el Budapestre dolgozni!
states
2011. március 07. 20:29
Pokorni az egyetlen fideszes politikus, akinek volt bátorsága még a tavalyi választási győzelem után kijelenteni, a Fidesz csak akkor őrizheti meg a bármilyen mértékű támogatottságát, ha mindenekelőtt a Fideszen belül zárja el és ki a korrupció lehetőségeit. Azóta már tudjuk, hogy Orbán nem hogy a kisujját nem mozdítja sem a pártfinanszírozás, sem a költségtérítések, sem az egyéb fideszes pénzügyi visszaélések terén, hanem a kimondottan korrupt fideszeseket még ki is nevezi különböző bizalmi pozíciókba. Papcsák, Budai, Meggyes, Gergely, Zugló, Salgótarján Orbán személyzeti politikájának állomásai, és ez nyilván csak annak a bizonyos jéghegynek csúcsa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!