Lehallgathat az APEH?

2010. augusztus 22. 13:57

Könnyebben vethet be bírói engedélyhez kötött információgyűjtési eszközöket az APEH, ha egyesítik a VPOP-val. Így akár a telefonokat is lehallgathatja, illetve a levelezéseket megfigyelheti az adóhatóság - írja a Vasárnapi Hírek.

2010. augusztus 22. 13:57

A cikk arról is ír, hogy tízmilliárdos költséggel feláll az új Terrorelhárítási Központ, amely hozzáférhet a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat adatbázisához. A kormány az intézmény működtetéséhez 2 milliárd forint értékben akar pályáztatás nélkül gépkocsikat beszerezni és további milliárdokért sporteszközöket. 



Vadai Ágnes, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke közölte: szeptemberben kezdeményezi, hogy a testület vizsgálja meg, hogyan használja az APEH a titkosszolgálati eszközöket, illetve hogyan működik a Terrorelhárítási Központ.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2010. augusztus 23. 20:19
Nem véletlenül simicska úr kerül a csoport élére?
hori77
2010. augusztus 23. 16:17
nagyon helyes!
denever
2010. augusztus 23. 10:05
Vadai lehet az új agyalap. magyarországon nem az egyedi szervezetek hallgatnak le (mint pl. az usában), hanem mindent egy, közös, erre feljogosított szerv végez. bírói végzés nélkül pedig nincs semmi. e.g. ha az apeh is a vpop része lesz (ami megkönnyíti a vámmal és forgalmi adóval kapcsolatos csalások rövidrezárását), akkor sem tud senki lehallgatni, csak ha van bírói végzés. bírói végzést eddig is kiadtak, ha indokolt volt a megfigyelés. tudtommal viszont nem kérhet bárki ilyet, tehát ha az apeh eddig nem tehette meg saját hatáskörben, akkor ezután sem teheti. viszont ha adóelkerülés vagy sikkasztás (amelyek ugye erősen BTK hatálya alá tartozó tevékenységek) gyanúja forog fenn, akkor az eljárásban vélhetően a rendőrség gazdaságvédelmi főosztálya fog nyomozni, az apeh max a szakmai hátteret biztosíthatja. a rendőrök pedig eddig is kérhették a bíróságot a megfigyelési engedély kiadására. tehát nem változik semmi.
HattoryHanzo
2010. augusztus 22. 19:32
És talán az se lenne rossz, ha mondjuk az az Eclipse Zrt., amelyik fent van a böszme adósok listáján, inkább mégse kapna állami megbízást úgy, hogy valaki az APEH-ben kiállít részükre egy nullás igazolást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!