Jogsértő a Civil Mozgalom

2010. április 02. 18:40

A párt weboldalán található felhívással megsértette a választási eljárási törvény igazolással való szavazásról szóló szabályát és az esélyegyenlőség választási alapelvét. Seres Mária szerint nem azt szervezték, hogy szimpatizánsaik csoportosan szavazzanak máshol.

2010. április 02. 18:40
Egy magánszemély fordult kifogással az OVB-hez, mert a Civil Mozgalom weboldalán arra hívja fel a híveit, hogy kérjenek igazolást olyan megyébe, ahol a párt tudott területi listát állítani. A honlapon azt írják: „Senki ne keseredjen el, hogy nem tud szavazni ránk, mert ez így nem igaz!”, majd tájékoztatást adnak arról, hogy igazolással is lehet szavazni az országgyűlési képviselők választásán. Az OVB szerint a felhívás sérti a választási eljárási törvény igazolással való szavazásról szóló szabályát és az esélyegyenlőség választási alapelvét, ezért eltiltotta a pártot a további jogsértéstől.

Seres Mária, a párt elnöke szerint nem azt szervezték a honlapján keresztül, hogy az emberek menjenek csoportosan máshová szavazni, csupán azzal az állampolgári joggal szembesítették a választópolgárokat, hogy nem csak a lakhelyükön szavazhatnak, hanem ha máshol tartózkodnak, és azt előre bejelentik, akkor máshol is. Hozzátette: nem hinné, hogy nagy mozgósító erővel bírna a honlapon szereplő felhívás, ennek ellenére a továbbiakban csak a választási törvény azon részét hagyják fenn, amely arra vonatkozik, hogy mi a technikai feltétele annak, ha valaki nem a lakhelyén kíván szavazni.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szenzor
2010. április 02. 19:26
Igaza van Seresnek. (Volt már, h másért bántottam, de ezúttal jogos volt, h tájékoztatott. Ennél sokkal nagyobb gengszterek pl. az mdf-esek a furcsa tollaikkal)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!