Sokba került a nőnap az MSZP-nek

2010. március 08. 18:01

Oláh Lajos szocialista országgyűlési képviselő szerint példátlan, hogy a nőnapi szegfűosztásért másfél millió forint közterület-használati díjat kért Mikepércs fideszes polgármestere. Tímár Zoltán polgármester azt mondta: jogszerűen járt el.

2010. március 08. 18:01
Az MSZP-s politikus szerint elfogadhatatlan és demokráciában példátlan, hogy egy magyar ember nem állhat ingyen egy település főterén szegfűvel a kezében. Hozzátette: választási kampány idején pedig a véleménynyilvánítás egyfajta korlátozását is jelenti a polgármester lépése, éppen ezért a helyi választási bizottsághoz fordul az ügyben. Oláh Lajos kiemelte: "Ez a cselekedet jól mutatja azt, hogy mi vár Magyarország polgáraira a választások után, ha a Fidesz kerül hatalomra."

Tímár Zoltán Mikepércs polgármestere reagálásában kijelentette: jogszerűen, az önkormányzat 2006-os közterület-foglalási rendeletének értelmében járt el. Mint elmondta, a jogszabályt jól ismerték a helyi szocialisták is. Megjegyezte: az engedélyező határozatot a szervezők átvették, és nem kifogásolták. Tímár Zoltán tájékoztatása szerint egy négyzetméter területfoglalás 250 ezer forint a településen, a szocialisták öt személyre kérték az engedélyt, s ennek mértékében állapították meg a díjat. A területfoglalás, a virágosztás egyébként megtörtént - közölte a polgármester, így várják az összeget, és a helyi óvoda fejlesztésére fordítják.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
StG
2010. március 09. 09:09
Azért elég komoly ez a rendelet (http://www.mikepercs.hu/inc/opendoc.php?fn=/w/hd/rendeletek/kozteruletfoglalas32006_i13_sz_20071001_162144.pdf ) Minden más tevékenység esetén 1-5E Ft/m2/nap a díj, politikai rendezvénynél meg 250E.
tevevanegypupu
2010. március 09. 00:15
Na nem, ez egy vicc. Ekkora baromsagot mar regen hallottam, ilyen nincs is. Szeduletes.
patricia
2010. március 08. 23:55
megvan mikepércs havi bevétele jól fog jönni a falu honlapján lévő letöltés rovat bővítéséhez :) na, ettől határolódjon el a fidesz ...
iMan
2010. március 08. 18:49
1,5 millióért pofáztok? Mi van már? Csak nem kiürült a pártkassza,elvtársak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!