Öt helyen tartanak vasárnap időközi választást

2010. március 28. 09:38

Két héttel április 11-e előtt a Terézvárosban már összeméri erejét öt párt: a Fidesz-KDNP, az MSZP-SZDSZ, a Jobbik, az LMP és a kommunista pért jelöltje indul. Az időközi választáson nincs részvételi küszöb, és az a jelölt nyer, aki a legtöbb szavazatot kapja.

2010. március 28. 09:38
Budapest VI. kerületében, Albertirsán, Körmenden és Mezőtúron önkormányzati képviselőt, Szápáron polgármestert választanak. A Pest megyei Albertirsán és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúron lemondás miatt kell időközi választást tartani, Budapest VI. kerületében és a Vas megyei Körmenden pedig elhalálozás miatt lesz voksolás. A Veszprém megyei Szápáron polgármestert választanak, mivel a település eddigi vezetője januárban elhunyt.

A Terézvárosban Czuppon Zoltán Zsolt (Fidesz-KDNP), Kaszics Bálint (LMP), Rónai Katalin (Magyar Kommunista Párt), Tóth László (Jobbik), Vaisz Péter István (SZDSZ-MSZP). A helyi MDF nem száll ringbe a képviselői mandátumért. Az SZDSZ és az MSZP azért indul együtt, mert koalícióban vezetik a kerületet.

Szavazni reggel hat órától este hétig lehet, a kampánycsend is a szavazókörök bezárásáig van érvényben. Az Országos Választási Bizottság megállapította: a vasárnapi terézvárosi időközi önkormányzati képviselő-választás kampánycsendje nem vonatkozik az országgyűlési választás kampányára.

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
medve
2010. március 28. 22:15
H egy párt gyengül országosan, az általában Pesten szokott kezdődni. Egyértelműen gyengült a Jobbik az elmúlt időszakban és erősödik az LMP, pontosabban átveszi az szdsz szerepét. Az mszp-nél nincs elmozdulás.
crm114
2010. március 28. 21:47
Mezőtúron és Körmenden lényegében megismétlődtek a júniusi eredmények.
Übermayer
2010. március 28. 21:41
Mezőtúron: Fidesz: 43% Jobbik: 24% Mszp: 11% MDF: 2% Magyarok Szövetsége: 0,7% 2 független összesen 18%
zele
2010. március 28. 21:39
Körmenden 25,5 %-os részvétel mellett: Fidesz 65,5% Jobbik 14,7% MSZP 11,3% Rába-parti Fórum Egyesület 8% Itt azért a jobbikos megverte az mszp-s jelöltet, még úgy is, hogy nem volt lmp-s.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!