Döntenek a Nemzetvédelmi rektorának letartóztatásáról

2010. február 18. 08:44

Csütörtökön döntenek a rektor és bűnsegédje, valamint egy nemzetközi csomagszállító cég magyarországi igazgatójának előzetes letartóztatásáról.

2010. február 18. 08:44
Szerdán vették őrizetbe Szabó Jánost és bűnsegédjét. A Fővárosi Főügyész szerint mindkettejüknél fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a bizonyítékok elrejtésének, a tanúk befolyásolásának veszélye. Szabó azzal kereshetett meg egy nemzetközi szállítócéget a gyanú szerint, hogy a rendőrség nyomoz ellenük, ám ő képes az ügyet befolyásolni, ha az általa megjelölt biztonsági céggel szerződik a társaság. A Honvédelmi Minisztérium egyik hadiipari cégének őrizetbe vett vezetője tehetett korábban terhelő vallomást a rektorra, akivel Szabó korábban együtt dolgozott az egyetemen.

A tárca cáfolta, miszerint nyomozás indult a szaktárcánál egy 2 milliárdos sikkasztási ügyben, azonban megerősítették, hogy vesztegetés miatt hivatásos katonákat vettek őrizetbe. „A hatáskörünk csak azokra terjed ki, akik aktívak, tehát a tényleges állományban követnek el bűncselekményt. Aki már vissza van foglalkoztatva valamilyen beosztásba, ahhoz nem tudunk hozzányúlni. Az egyik ilyen fő szervezet, amit ilyen gengszterszervezetnek tartunk, a HM-nek van egy Ei Zrt. nevű szervezete. Mindenki nyugdíjas már ott, így nem tudunk foglalkozni velük” – nyilatkozta Ács Tibor, a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!