A lehetetlenben kerestük a lehetségest

2019. december 27. 07:55

Orbán Viktor törekvéseivel összhangban én is a magyarság önbecsülésének visszaadásáért dolgozom. Interjú.

2019. december 27. 07:55
Lezsák Sándor
Petőfi Népe

„A rendszerváltoztatás harmincadik évfordulója alkalmából vehette át a Magyar Érdemrend nagykeresztjét. Gondolta volna, hogy a kertjükben szervezett találkozók ekkora hatással lesznek az életére?
 
Amikor 1987. szeptember 27-én este a több mint 180 vendég hazaindult és a három gyermekünkkel, Gabriella feleségemmel magunkra maradtunk, akkor megfogalmazódott bennem: most nálunk, itt Lakitelek szélén, a kertünkben felállított lakodalmas sátorban történt a hír. Addig is szervezkedtünk, de ezzel a találkozóval tonnás teher, felelősség nehezedett ránk. Az idő fölgyorsult, és próbáltuk a lehetetlenben a lehetségest elérni: szervezni a Magyar Demokrata Fórumot, a rendszert megváltoztató nemzeti erőteret. Mindez szinte napról-napra átigazította, megváltoztatta nem csak az én, de sokunk, végül az országunk éltét is.
 
Orbán Viktor, kormányfő szerint, ön azon dolgozik, hogy visszaadja a magyarság önbecsülését. Valóban ez fogalmazódik meg önben a mindennapi munkája során?
 
Ez valamennyiünk kötelessége. A 2011 áprilisában kétharmados többséggel elfogadott alkotmányunk, Alaptörvényünk is erre kötelez bennünket. Ez az én politikai programom. Lehetőségeimmel is ezt szolgálom az Országgyűlésben, a Hungarikum Bizottságban vagy az épülő lakiteleki Hungarikum Ligetben, amelynek leánykori neve: Népfőiskola.
 
Hetvenévesen is fiatalokat megszégyenítő lendülettel dolgozik több területen is. Hogyan tud koncentrálni ennyi feladatra? Mi a titka?
 
Az én egyetemem, tanítómesterem a részben osztott szikrai tanyasi iskola volt. Arra tanított, hogy az órákra föl kell készülni. Az 5-6. osztály egy teremben volt, az egyik padsor az 5. osztály, a másik padsor a 6. osztály. Volt amikor minden tantárgyat én tanítottam. Készültem az önálló órára, a közös órára, jártam a családokat, készültem a gyerekek életéből. Akkor tudatosodott bennem, hogy tehetségtelen gyermek nincs, csak tehetségtelen vagy tehetetlen (netán telhetetlen) szülő, családi környezet van, vagy tehetségtelen politika vagy, amelyik nem képes egészséges környezetet, tehetséget kibontakoztató helyzetet teremteni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anya Természet
2019. december 27. 22:56
Akkor kiváltképp méltánytalan, ha Lezsákot trottyolod. Téged már nem fog érinteni az általad nem igen ismert szerepe és tevékenysége. Nagyon sok intellektuális potenciált és remek kognitív képességeket kívánok a te korosztályodnak a problémák megoldásához.
koronaszepe
2019. december 27. 20:55
Lovarda, tornacsarnok, sportpálya, termálfürdő, kemping, szálloda – egyebek mellett ezek előzetes megtervezésére írt ki közbeszerzési pályázatokat a Lezsák Sándor országgyűlési alelnök nevével fémjelzett lakiteleki Népfőiskola Alapítvány. Az alapítványt hiába tömik közpénzzel, mégis veszteséges. „Mi nem tehetünk róla, hogy Lezsák úr olyan infrastruktúrát tart fenn, amelyet nagyon nehéz működtetni és bírni anyagilag. Én nem egyszer voltam a Lakitelek Népfőiskolán és mindannyiszor az jutott eszembe, uram isten, miként tudják ezt fenntartani!” – ezt Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke mondta még a 2014-es önkormányzati választási kampány idején a Hirosveny.hu tudósítása szerint Kiskunfélegyházán. https://blog.atlatszo.hu/2015/11/lakitelek-nepfoiskola-es-wellnesskozpont-allami-penzekbol/
koronaszepe
2019. december 27. 20:53
Lezsák Sándor egy nagyon sok közpénzt felemésztő, teljesen értelmetlen, haszontalan projekt megszállottja. Nem mondom, hogy gazember, de mindenképpen megszállott, elmehunyt a károsabb fajtából. Hogy mit tud Orbánról, mivel tartja sakkban az rejtély, egyszer talán kiderül.
rajgy
2019. december 27. 16:29
"..............Orbán Viktor törekvéseivel összhangban én is a magyarság önbecsülésének visszaadásáért dolgozom.................." ?? Ez nem igaz. Orbán Viktort nem érdekli a magyarság önbecsülése. A focuói érdekli. Amikor Magyarországot lenácizták a szír műesése miatt, egy cseh civil csoport meghívta a szírt, és neki szegezték a kérdést: "Érezte e a lábán a Petra rúgását?" (Itt 28:32-től https://youtu.be/ln_rndKJd2I?t=1712 ) Azt hazudta a szír, hogy érezte a rúgást: "Fájt" Polt Péter ügyészei nem hallgatták ki a szírt. Nem emeltek vádat ellene rágalmazás miatt. Orbánékat csak az érdekelte, hogyan hurcolják meg a Jobbik volt operatőrét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!