Agyalkodók

2019. szeptember 20. 19:02

Karácsony Gergelyben van valami meggondolatlan hebrencskedés.

2019. szeptember 20. 19:02
Szalay Károly
Demokrata

„Már megint kierőlködött magából egy kolosszális ötletet ez a Karácsony Gergely. Kinyilatkoztatta, ha ő lesz a Tarlós, azonnal lebontatja a Szabadság téren a szovjet emlékművel szemben álló, a német megszállás áldozatait gyászoló, meglehetősen nagy terjedelmű, épített és alakos szoborcsoportot.

Aminek az eltüntetése akárhogyan számolom is, hosszadalmas tevékenységet igényel, hiszen elő kell készíteni a nagy horderejű akciót hivatalos úton, engedélyeztetve a cselekményt. Azután komoly pénzekért a hatalmas szoboregyüttest elszállíttatni és hűlt helyét rendbe hozatni.

Vagy úgy gondolja az önjelölt, hogy egyszerűen ledózeroltatja a több elemből álló szerkezetet, és fölszántatja utána a földet? Ez is időt és pénzt kíván, arról nem is beszélve, hogy még hatalomban sincs, máris hatalmaskodási terveket forgat az agyában.

Karácsony Gergelyben van valami meggondolatlan hebrencskedés. Mozgásában, gesztusaiban, arckifejezésében, száján, rángásaiban kapkodó ember benyomását kelti. Mindezen túl terve logikátlan, mert ellentmond az ellenzék kórusban szajkózott Budapest-helyzetképének.

Ugyebár valaminek az eltüntetése negatívum, antiépítkezés. Létezik persze értelmes, okos ellencselekvés, anticselekvés is. Ilyen volt a magyar határkerítés lebontása vagy a berlini fal megszüntetése. Ilyen lehet egy romos vagy veszélyes épület fölszámolása azért, hogy a helyébe újat és biztonságosat, szépet építsünk a közösség hasznára.

Nos, a közösséget nem zavarja ez az emlékmű. Tízmillió embernek eszébe sem jut, hogy ott van. Egy szűk körű, hisztérikus csoportocska háporog miatta az első pillanattól kezdve. De sem a szobor, sem az óbégatás az utca emberét nem érdekli. Ezt az ügyet az induló önjelölt főpolgármester első és ezért nyilván legfőbb programjaként megemlíteni ostobaság. Öngól. Hasonló a »sétáló Budapest« programhoz. A pestiek ugyanis ha akarnak, naphosszat sétálhatnak a fővárosban. Miután már másra alkalmatlan vagyok, én is ezt teszem. Hova és hol akar még sétáltatni az ellenzék? Gondolom, hogy akiket megmart Szókimondóm epéje az elmúlt 25 évben, a sárgába stájgoltatna, vagy mint a franciák mondják: fiche-moi le camp.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miroslav
2019. szeptember 22. 15:43
Még annyit azért pusztábakiáltok, hogy a hazai, igen alacsony stílűvé vedlett közbeszéd vadhajtásai biz itt is virágoznak -* *(csak lábjegyzetként most, de fontos ez is: a konzervatív oldalon állóknak miért kell lemenni proliba? - vegyük már észre magunkat, s tudatosítsuk, hogy egy bizonyos szint fölött nem süllyedünk egy bizonyos szint alá!) - de most nem is ez a lényeg, hanem egy fura jelenség, ami talán nem véletlen. Itt is és ezer más helyen megfigyeltem, hogy ha egy, a becsületes magyar emberek közül való jámbor (vagy, mint a csillag alatt írom, kevéssé jámbor) hozzászól, akkor azonnal, mintha valami fura algoritmus működne, előugrik egy bolsevik rugós ördög. Tehát, ha van 15 db jobbos hozzászólás, akkor szinte pontosan 15 db bolsilibsi sivalkodás is olvasható. Valaki figyel, mint a Kádár-rendszerben? Elvtársak, hogy megy ez?!
miroslav
2019. szeptember 22. 15:23
Megnéztem az eredeti írást - tíz perc felhőtlen, felszabadult nevetés. Zseniális karcolat, köszönjük, Károly!!! S végre ismét a Kristóf Attila-i, nemese hagyományok támadtak fel - franciás eleganciával, könnyeden, szellemesen írni. Erre van, s erre is lesz, végre, szükség!
felcsutil okupec
2019. szeptember 21. 08:08
szalay te fasz! par honap mulva amikor majd megallsz a teremtod elott szamot adva az eletedrol, mocskosul fogod szegyelni, hogy parezer forintert eladtad a becsuleteted!!!
Peter8811
2019. szeptember 21. 05:38
Ha én leszek a főpolgármester csináltatok egy 1,5 méter magas Karácsony szobrot és rögtön megy a szoborparkba, két parkolási automata közé. A szájába bedobva az ezrest a farkát meghúzva kiadja egy órára járó parkoló jegyet és elénekli az internacionálét Kálmán Olga hangján.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!