Kórházi kassza

2019. április 03. 07:41

Nincs olyan főigazgató, akinek ne lennének lekötelezettjei a helyi, de sokszor a nagypolitikában is.

2019. április 03. 07:41
Haiman Éva
Magyar Nemzet

„Elég csak az utóbbi idők legemlékezetesebb próbálkozását feleleveníteni, amikor is Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár a kórházi kancelláriáktól remélte a megoldást, ám a kórházigazgatók, Lázár János akkori kancelláriaminiszter hathatós segítségével még azelőtt kifogták a szelet a vitorlájából, hogy egyáltalán felszedte volna a horgonyt. A kormányzati szereplők többsége persze tisztában volt, van azzal, hogy kórházigazgatók ellenében akkor sem vihetnek keresztül semmilyen érdemi változtatást, ha azokat jó ideje maga az állam nevezi ki és menti fel. Mert tetszik vagy nem, a kapcsolatrendszer meg legalább olyan masszív habarcs az egészségügyi rendszer falában, mint a hálapénz; nincs olyan főigazgató, de még csak osztályvezető főorvos sem, akinek ne lennének lekötelezettjei legalább a helyi, de sokszor a nagypolitikában is.

Ezért aztán nem is nagyon szokás egyszerre nagy tételben cserélni Magyarországon a kórházigazgatókat, az emberi erőforrások miniszterétől származó információk szerint most is csak alig tucatnyian aggódhatnak a jövőjükért a több mint száz intézményvezető közül.

Bár neveket még nem tudni, úgy hírlik, ők állnak a rendszeresen túlköltekező kórházak élén, amelyek miatt az Állami Számvevőszék igen markáns következtetésre jutott a magyarországi kórházakat illetően. Az ÁSZ elnökének azon kijelentései alapján pedig, mint hogy »ősbűn, hogy a kórházak egy része többet költ, mint amennyi pénz kifizetésére jogosult lenne« vagy hogy »elképzelhető, hogy a kórházigazgatók szórják el a pénzt«, minimum azt gondolhatnánk: a kórházakban vagy totálisan dilettánsok, vagy megrögzött gonosztevők garázdálkodnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hini
2019. április 03. 08:19
az alakítja át az egészségügyet,aki lefejezi az orvosbárók maffiáját!
Természetes Orbánizmus
2019. április 03. 07:58
Támogatjuk az egészségügybe is befejezni a szocialista liberális korszak hagyományait vége a pazarlásnak elvtársakat kirúgni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!