Sem olimpikont, sem embert nem tisztel Magyarország

2016. augusztus 11. 19:41

Ahol ennyit ér egy sportoló, ott az ember maga sem értékes. Ez a dráma, nem az, hogy valaki csak négy év múlva próbálhatja újra.

2016. augusztus 11. 19:41
Bősz Anett
Bősz Anett blogja

„Nem számít, hogy ezek az emberek egyetlen év alatt annyiszor győzik le önmagukat, ahányszor más talán egy egész élet alatt nem. Nem számít, hogy ha valaki megpróbálna velük végigcsinálni egy hetet, két edzés közt végzett iskolával vagy munkával, akkor valószínűleg szerda reggel azt mondaná: »nem tudok kikelni az ágyból«. Csak az számít, hogy a magyar néző aranyat akar látni a sportoló nyakában. Aki pedig nem adja meg neki ezt az élményt, temesse el magát.

Sportot nézni nagyon könnyű. Bármikor be és ki lehet kapcsolni a tévét, kapunk egy kis adrenalin fröccsöt, talán még endorfint is (ha máshogy nem, legalább a közvetítés alatt befalt, 300 grammos Milka csokitól), és másnap lehet csámcsogni. A szépen, a jón, a sikeren és a poklon. Utóbbin főképp. »Minek ment oda? Miért nem készült fel? Nem igaz, hogy ott áll, és ennyit nem képes megoldani. Ha már kiment, miért nem nyújtotta tudása legjavát?« (...)

Ahol ennyit ér egy sportoló, ott az ember maga sem értékes. Ez a dráma, nem az, hogy valaki csak négy év múlva próbálhatja újra. Az a dráma, hogy épp ilyen közeg fogja nyomasztani, mert úgy tűnik, ebben az országban csak nem sikerül tanulni a hibákból. Nincs ez így jól.

Krisztián, köszönöm, hogy kimondtad! Köszönöm, hogy annak idején, már akkor ott voltál a keretedzésen, amikor még kevesebb kiló voltál, mint én, és én nem értettem, miért olyan nehéz Téged eldobni. Azóta értem. Sokakkal együtt, nagyon büszke vagyok Rád!”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 244 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. augusztus 13. 10:07
Bástyaelvtárs "..Nagyon sokan tudják úgy, hogy Németország a II. világháborúban egy fasiszta ország volt. Sőt, még történelem könyvekben is találhatunk "a fasiszta Németország" kifejezéseket. Ez viszont egy súlyos tévedés: a németek nácik, az olaszok pedig fasiszták voltak. .." és ím a magyarázat: "Mivel Sztálin utasításba adta, hogy ne használják a nemzetiszocialista kifejezést, hogy ne lehessen azt összetéveszteni a szocializmussal, a szocialista államokban a „fasiszta” vagy „hitlerista” kifejezéssel jelölték a nemzetiszocializmust. A baloldali körökben is ez a terminológia terjedt el. Ennek az elnevezésbeli kuszaságnak köszönhetően a náci kártya használata megvalósítható a „fasizmussal” való kapcsolatba hozással is." Maga meg lóg a kötélen a vörös sarokban és Sztálin elvtárs legyezgeti...csak így tovább Zsugásvili, előre a sztálini úton!! Minden jót, a következő menetre!
catalina9
2016. augusztus 13. 10:02
Bástyaelvtárs [Hozzászóló kiszűrése] 2016. augusztus 13. 08:08 @catalina9 és sztalin utasítását lelkesen végre is hajtották a világ nyugati felében, az amerikai tudományos életben,,.. Naná. ahogy maga is. Dzugasvilihez társult egy Zsugásvili, azaz egy újkori, haladó, modern hamiskártyás, vagyis maga Bástyaelvtárs.
catalina9
2016. augusztus 13. 07:59
Bástyaelvtárs [Hozzászóló kiszűrése] 2016. augusztus 13. 07:34 @Ph0ton persze, h nincs válasz. Már neki is kínos, h ennyire beégett :)" Szerintem is!!!
catalina9
2016. augusztus 13. 07:59
Bástyaelvtárs, nem kellett nagyon keresgélni, íme a Wikipédia: "Mivel Sztálin utasításba adta, hogy ne használják a nemzetiszocialista kifejezést, hogy ne lehessen azt összetéveszteni a szocializmussal, a szocialista államokban a „fasiszta” vagy „hitlerista” kifejezéssel jelölték a nemzetiszocializmust. A baloldali körökben is ez a terminológia terjedt el. Ennek az elnevezésbeli kuszaságnak köszönhetően a náci kártya használata megvalósítható a „fasizmussal” való kapcsolatba hozással is." nos nácihamiskártyás Bástyaelvtárs maga Sztálin utasítását teljesíti. Szerintem ne hegyezze magát, mert csak lóg a szeren...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!