Minek nevezzelek?

2015. december 11. 17:55

Hívhatja az MTI a francia Nemzeti Frontot jobboldalinak, attól az még marad ami: a liberális demokrácia esküdt ellensége.

2015. december 11. 17:55

„Szélsőségesnek általában azt a pártot vagy mozgalmat tartjuk, amelyik a demokrácia keretein kívül, radikális, akár erőszakos eszközökkel szeretné elérni céljait. Sokan az olyan pártot is szélsőségesnek tekintik, amelyik demokratikus választásokkal hatalomra jutva visszaél a helyzettel, és módszeresen megsemmisíti azokat a demokratikus eszközöket, amelyekkel az ellenzék felvehetné vele a küzdelmet. Ha valaki ebben a leírásban a Fideszre ismer, az nem a véletlen, és még csak nem is a szerző műve. Az elefántnak nagy füle van.

Hívhatja az MTI a francia Nemzeti Frontot jobboldalinak, attól az még marad ami: a liberális demokrácia esküdt ellensége. Érthető, hogy a hasonló nézeteket valló magyarországi körök drukkolnak nekik és abban bíznak, hogy ők képviselik a jövőt. Mások meg úgy vélik, hogy ők a múltat képviselik, amelyről már tudjuk, hová vezetett. Az abszurdumig feszítve: Szálasiról csak nem lesz képük azt írni, hogy jobboldali volt!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kowecses
2017. április 17. 20:02
A liberális demokrácia 1945-ben született magyarországon, az 1919-es hagyományok folytatásaként. Velünk élô történelem. Bauer család (MDP ÁVH SZDSZ DK) Petô, Rákosi, Lukács.... 10 millió "fasisztával" nehéz lesz a liberális demokráciát megvalósítani.
tango47
2016. augusztus 01. 13:03
Az a szélsőséges, aki az ő eszméik ellen van. Punk-tum! Na most, ha egy párt eszméit hirdetve részt vesz a választásokon és ott esetleg nyer, az a választói szemében nem lehet szélsőséges. (tudjuk : ilyenkor kellene a népet leváltani)
kulalak
2016. május 31. 19:28
Utóvédharc egy lepkefing erejével. Husika, teljes tévedésben vagy és még értékrended sincs. Szar alak egy vécépapírban.
balbako_
2016. március 01. 21:01
Akkor bizony a francia szavazók 30%-is a liberális demokrácia esküdt ellensége?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!