Székek és ellensúlyok

2015. május 15. 12:24

A fiatalok közül sokan „ha nincs ló, a szamár is jó” alapon találtak rá a szocialistákra, az elkötelezettség helyébe a buli lépett, kiváltságokat és ranglétrát láttak maguk előtt, nem pedig az új cövekek leverésének kötelezettségét.

2015. május 15. 12:24
Tamás Ervin
Népszabadság

„A kontraszelekció nem Mesterházy Attila színre lépésével kezdődött, igaz, nem is akkor fejeződött be. Ahogy annak idején az MSZMP-ben pozitív változásként lehetett regisztrálni, hogy az »öreg bolsik« helyére technokrata-pragmatikus, a politikát hellyel-közzel a KISZ-ben elsajátított nemzedék lépett, úgy volt kitapintható az MSZP-ben egy rossz irányú generációváltás. A fiatalok közül sokan »ha nincs ló, a szamár is jó« alapon találtak rá a szocialistákra, az elkötelezettség helyébe a buli lépett, kiváltságokat és ranglétrát láttak maguk előtt, nem pedig az új cövekek leverésének kötelezettségét. (A szót utolsó sikeres politikusuktól kölcsönvéve.) Mondanivalójukat képtelenek voltak eladni, ha egyáltalán volt nekik. Gyurcsány távoztával azonnal egymást kezdték utálni, mai elnökük ereje pedig kimerült abban, hogy kevés önállósággal bíró társait helyzetbe hozva, körkörös védelmi vonalat épített maga köré.

Nemigen van a cserepadon olyan politikusuk, aki bátran vállalná a kihívó szerepét és a siker esélyével bevethető lenne, a színes egyéniségek (lásd Szanyi) inkább botrányt, széthúzást okoznak, mintsem támogatókat toboroznának. A lobbiharc most már régóta egy fojtott levegőjű, áporodott akolban folyik, a politikai ellensúly pille volta párosul az anyagi ellehetetlenüléssel. Az ifjútörökök több protokolleseményen vesznek részt, mint hangversenyen vagy konferencián, a szorosan vett pártpolitikán kívül nem érdeklik őket az elméleti viták, tanulmányokat rendelnek, nem olvasnak, beszédeik nyögvenyelősek, zsargonízűek. Kivételek biztosan vannak, de színre lépésük nem nevezhető feltűnőnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. május 15. 21:51
nolte te ....
néhai Ch.Pilot
2015. május 15. 21:46
Cölöpök! Nem cövekek, szerencsétlen judeo-bolsi Tamás Ervin! Nyilván Horn elvtárs "örökbecsű" művének címére szeretett volna aszociálni. De már ez se megy. Akkor viszont minek erőlteti a publicisztika írást?
GV0917
2015. május 15. 16:57
Ervinkém! Fogalomzavarban leledzel! A cövek-legfeljebb 0,60 m. hosszúságú, kb 10 x 10 cm vastagságú fadarab.Jelölésre használják! "Kicövekelik-jelölik az utat, a mezsgyét , stb." A "cölöp" többnyire hengeres testű szálfa,(nálad már csak az marad, mert a faszál/l/ a fiatal korosztályé)több méter hosszú és legalább 35-40 cm átmérőjű, de ettől lehet több is! Abból építik a városokat a tengerre-lásd Velence Várakat-Drégelypalánk Meg abból verte Gerő, a "hídverő"a hidakat. Ti pedig a fiatalokéval akarjátok a csalánt verni!
Peter8811
2015. május 15. 14:39
Széklet és ellensúly!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!