Válasz Hörcher Ferencnek és a Fideszből kiábrándult konzervatívoknak

2015. április 28. 15:04

Teljesen érthető, ha Hörcher Ferenc nehezen talál magának közösséget, netán a nézeteit reprezentáló pártot.

2015. április 28. 15:04
Y-gen vendégszerző
Y-gen

Hörcher Ferenc a Mandiner oldalán kifejti, hogy elvhű konzervatívként miért ábrándult ki a Fideszből. Részletes felsorolást ad a konfliktusokat kiélező, kézivezérlő és arrogáns hatalmi technikáktól kezdve a korrupción és a magánbirodalmak kétségesen jogszerű kiépítésén, a szakpolitikák és ifjúságpolitika teljes hiányán át egészen a putyini politikával való kokettálásig. Elmondja, hogy neki nem egy párt vagy egy személy fontos, hanem egy (esetében konzervatív) értékrend megjelenése lenne.

Egy elvhű konzervatív gondolkodó nyilvánvalóan felfogja és elfogadja, hogy egy kutatónak, egy művésznek, egy vállalatnak és egy egész országnak a (nyugati standardekkel kikövezett) nemzetközi terepen kell helytállni, ami a priori távol áll a beforduló, sértettségre építő nacionalista nemzetpolitikától, a belterjes haveri (crony) kapitalizmustól, és persze ugyanúgy távol van egy populista-demagóg baloldali, a teljesítményelvet és a fiskális peremfeltételeket teljesen figyelmen kívül hagyó gondolatoktól is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. április 28. 17:03
Y-gen vén dög szerző
Tatulus
2015. április 28. 16:50
Érdekes,elmúlt majdnem 5 év és a mi Hörcher Ferencünk csak most világosodott fel a Fideszt illetően!(Vagy netán a pénzes-bögre felől fúj a szél) Az meg különösen tréfás, hogy egy Y-genes szarházi kommentálja! Ez a mandi nagyon tréfás szerkesztőkkel bír!
péterx
2015. április 28. 16:19
1.A Fidesz messze a legjobban működteti a gazdaságot ; az ebből fakadó nem rohamos mértékű , de kiszámítható szociális javulás is ebből finanszírozható : minden ms párt vagy már elbőgött , vagy még önmagát keresi , mint a "Jobbik" . 2. Az ideológiai , szimbolikus síkon pedig - a 25 éves hazai demokrácia mutatja - mindig vita van ...És lesz is / mert ettől plurális a demokrácia / . 3. Ergo : egyértelműen a Fidesz választandó . 4. Horkay derék ember , jelentős gondolkodó , de az látszik , hogy amatőr politológus , s a Mandineren közölt dolgozata szinte pontról-pontra cáfolható , illetve vitatható , azok számára is , akik mérsékelt konzervatív pártot keresnek .
ördöngös pepecselés
2015. április 28. 15:55
"egy kutatónak, egy művésznek, egy vállalatnak és egy egész országnak a (nyugati standardekkel kikövezett) nemzetközi terepen kell helytállni," persze mindez maga a diktatúra ha a balliknak kell a választásokon helyt állni pedig a ballikot nem gyengítették szisztematikusan a kommunisták(egykori ballikok) mint a magyar versenyzőket a nemzetközi verseny előtt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!