Nincs rekord, sőt oda a veretlenség is: otthon kaptak ki Szoboszlaiék a Nottinghamtől

2024. szeptember 14. 15:52

Arne Slot lehetett volna a Premier League első menedzsere, aki az első négy mérkőzését kapott gól nélkül nyeri meg.

2024. szeptember 14. 15:52
null

Nyitókép: Ian Hodgson / AFP

A Premier League 4. fordulójában a három győzelemmel kezdő Liverpool a még szintén veretlen Nottingham Forestet fogadta az Anfielden. Szoboszlai Dominikék rekordot dönthettek volna, ugyanis korábban egyetlen Premier League-menedzser sem nyerte meg az első négy mérkőzését úgy, hogy gólt sem kapott azokon. Arne Slotnak szombaton erre lehetősége lett volna, azonban nagy meglepetésre a vendégek megtréfálták a Liverpoolt. 

Kezdőcsapatok  

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, van Dijk (C), Konate, Robertson, Gravenberch, Mac Allister, Diaz, Szoboszlai, Salah, Diogo Jota

Vezetőedző: Arne Slot

Nottingham: Sels, Moreno, Milenkovic, Murillo, Aina, Dominguez, Anderson, Ward-Prowse, Gibbs-White, Yates (C), Wood

Vezetőedző: Nuno Espirito Santo

Percről percre

Végeredmény: Liverpool – Nottingham 0-1

Vége a mérkőzésnek, nagy meglepetésre elszenvedte első vereségét a Liverpool, ráadaásul hazai pályán. A Nottingham 55 év elteltével nyert az Anfielden. 

94. perc: Szorongat a Pool, de nagyjából ennyi... Hiányzik a fantázia Slot csapatának a játékából. 

90. perc: Öt perc ráadás következett. Elanga szabálytalankodott, amiért sárga kártya volt a jutalma. Pár másodpercre rá Trent is besárgult. 

88. perc: A magyar középpályás tüzelhetett, de blokkolták a lövését. Szöglet következett, már a hetedik liverpooli, van Dijk azonban fölé fejelt. 

86. perc: Szoboszlai Dominik faultolt a vonal mellett, sárga lap. 

85. perc: Újabb vendég kontra végén Elanga tüzelt kapura, Alisson pedig védett. 

80. perc: Hármas csere a Forestnél: lement Moreno, Wood és Gibbs-White, beállt Neco Williams, Morato és Jota Silva. 

75. perc: Kihasználja a negyedik és ötödik cserelehetőségét is a Pool, Tsimikas érkezett Robertson helyére, Curtis Jones pedig Konate helyett futballozik az utolsó negyedórában. 

72. perc: GÓL! Hudson-Odoi gyönyörű találatával vezet a Nottingham. Tökéletes kontrát vezetett a vendég együttes, Odoi elvitte a labdát Bradley mellett, majd tökéletesen tekert a kapu bal oldalába. Alissonnak esélye sem volt. 

70. perc: Újabb hazai szöglet következett, természetesen Alexander-Arnold tekerte be a labdát. Van Dijk tarkójáról csúszott tovább a labda, de a védőknek sikerült menteni. 

66. perc: A vendégek kapusa, Sels kap sárga lapot időhúzásért. 

60. perc: Hármat is cserél a Pool: érkezik Nunez, Gakpo és Bradley. Lement a pályáról Jota, Mac Allister és Luis Diaz. A vendégek is cserélnek, Anderson helyett Elanga folytatja. 

56. perc: Nagy helyzetet hagyott ki Wood, egy keresztpasszt követően vette célba a Vörösök kapuját, de Alisson gyönyörűen védett. 

53. perc: Dominguez le, Hudson-Odoi be, megtörtént az első csere. 

52. perc: Szalah csinált meg gyönyörű cselt a tizenhatoson belül, majd kapura lőtt. A kapus védett, szögletre pattant a labda. Jota bólintott a sarokrúgás után, de nem alakult ki gólhelyzet. 

50. perc: Aktívabban kezdte a vendég együttes a félidőt, de helyzetet még nem tudott kialakítani a Nottingham. 

46. perc: Elindult a második félidő, a hazaiak kezdték a játékrészt. 

Egy Jota megmozdulás az első félidőből. Fotó: Ian Hodgson / AFP

Félidőben Liverpool – Nottingham 0-0. A hazaiak nagy főlényben játszottak, de Szoboszlaiék csak kapufáig jutottak az első játékrészben. 

45. perc: 3 perc hosszabbítás következett. A 47. percben sarokrúgást végezhetett el a vendég csapat, de nem alakult ki belőle gólhelyzet. 

44. perc: Moreno megbotlott és ennek következtében eltalálta Jota lábát. A játékvezető sárga lappal jutalmazta a megmozdulást. Ez volt az első figyelmeztetés a mérkőzésen. 

36. perc: Újabb szöglet a Liverpool neve mellett, Alexander-Arnold ívelte be a labdát, amit Sels bokszolt ki az alapvonalon túlra. 

33. perc: Szoboszlai vezethette lendületből a Nottingham kapuja velé a labdát, de a magyar középpályás pontatlan passzt adott Luis Diaznak. 

29. perc: Sarokrúgást végezhetett el a Liverpool, van Dijk fejelt kapura, de veszélytelen volt a kísérlet. 

27. perc: Jöhetett az első vendég szöglet, miután Konate lábáról pattant ki a labda. 1-1 a szögletarány. 

21. perc: A vendégek csapatkapitánya, Yates már harmadjára szabálytalankodott. Mac Allister maradt a földön, ápolásra szorult az argentin középpályás. 

20. perc: Szalah beadása után Szoboszlai fejelhetett, kirúgással folytatódott a játék. 

17. perc: Luis Diaznak sikerült bent tartania a labdát, majd éles szögből tüzelt a tizenhatoson belülről. Kapufa! 

13. perc: Moreno remekül védekezett Szalah-val szemben. Egyelőre a Liverpool a pálya jobb oldalán próbálkozik. 

12. perc: Szalah ellen követtek el szabálytalanságot, de néma maradt a síp. A rutinos Michael Oliver vezeti a mérkőzést. 

5. perc: A hazaiak magukhoz ragadták a kezdeményezést, járatják a labdát a Vörösök, de helyzetet még nem sikerült kialakítani. 

2. perc: Alexander-Arnold harcolt ki szögletet, jöhetett a meccs első sarokrúgása. A hosszúra érkezett a beadás, de messze pattant a labda Szalahtól. 

1. perc: A Nott'm kezdte a mérkőzést, útjára indult a labda. 

Szokásos hazai, tiszta piros szerelésében láthatjuk a Liverpool játékosait, míg a vendégek világoskék dresszben lépnek pályára. Természetesen telt ház a lelátón, közel 62 ezer szurkoló van a helyszínen. A mérkőzés gyászszünettel kezdődik. 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aladin-6
2024. szeptember 15. 17:52
Nagy csalódás ez a tüdőfejü Slot: Akit le kellett volna hozni azt fönthagyta: TAA, aki a legrosszabb volt, vagy 15! labdát eladott, Salah kb ugyanez, aztán lehozta Diazt, aki messze a legjobb mostanában, a végén Szoboszlait is kicseréltem volna Elliotra. Ennyit a cserékről. A legnagyobb baj a taktikával volt: Észre kellett volna vennie, hogy védekező antifoci ellen átlövés kell!!! Egy darabot nem láttunk belőle! És még egy dolog: a mai értéktelen és mérgezett kajáktól nincs energiája a srácoknak 1 héten belül 3 meccset jól lehozni, tehát rotálni, rotálni rotálni!... Egyébként Van dijket és Konatet már rég elzavartam volna. Lelassult tohonya mindkettő, olyanra cserélném őket mit amilyenek a Forestben vagy a Palace -ban vannak. Egy pozitívum az új edzőben hogy felfedezte" Gravenberchet.
gyaloggos
2024. szeptember 14. 20:27
Szalah : 350 ezer font Szoboszlai :120 ezer font. Szalah majdnem HÁROMSZOR annyit keres, mint Szoboszlai. OSZT lehet megnézni a teljesítményeket.
gyaloggos
2024. szeptember 14. 20:25
A Liverpool labdarúgóinak keresete, heti szinten: 1. Mohamed Szalah 350 ezer font (163 millió forint) 2. Virgil van Dijk 220 ezer font (102mkillió forint) 3. Trent Alexander-Arnold 180 ezer font (83 millió forint) 4. Allison Becket, Alexis Mac Allister, Ryan Gravenberch, Federico Chiesa 150 ezer font (70 millió forint) 8. Darwin Nunez, Diogo Jota 140 ezer font (65 millió forint) 10. Szoboszlai Dominik, Cody Gakpo 120 ezer font (56 millió forint)
gyaloggos
2024. szeptember 14. 20:21
Szoboszlai pedig csak a TIZEDIK a Liverpool játékosainak fizetési listáján.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!