„A magyar futball valaha volt egyik legjobb játékosa” – ódákat zeng Szoboszlairól egy olasz lap

2024. szeptember 17. 20:03

Nem fukarkodik a hízelgő jelzőkkel a Milan elleni Bl-meccsre készülve a Tuttomercatoweb.

2024. szeptember 17. 20:03
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai (L) celebrates after scoring his team first goal during the English League Cup quarter-final football match between Liverpool and West Ham United at Anfield in Liverpool, north west England on December 20, 2023.

Nyitókép: 

Visszafogottan fogalmazva is nagyon hízelgő dolgokat ír Szoboszlai Dominikról a népszerű olasz sportoldal, a Tuttomeractoweb a kedd esti Milan-Liverpool mérkőzést beharangozó cikkében, amelyet a Magyar Nemzet idézett. Az olasz és az angol együttes kedden 21 órakor egymás ellen kezdi meg szereplését a Bajnokok Ligája első fordulójában a San Siro stadionban. 

Az olasz lap külön cikket szentelt a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányának Szoboszlai Dominik bemutatására, és egyáltalán nem fukarkodik a dicsérő jelzőkkel.

 Már a címben is úgy említik Szoboszlait, mint „a modern kor legjobb magyarja, a Milan kihívása, a Red Bull legújabb üdvöskéje”.

A szerző úgy kezdi az írást, hogy Szoboszlait „a magyar futball valaha volt egyik legjobb játékosának” nevezi. Fel is sorolnak néhány nevet, amelyek közé illik szerintük a magyar válogatott jelenlegi csapatkapitánya, így Puskás Ferenc, Kubala László, Hidegkuti Nándor és Bozsik József közé helyezik el. 

A szerző megállapítja, hogy „Szoboszlai rendkívüli tehetség, aki már az első Liverpoolnál töltött évében a szurkolók kedvence lett és igazolta a képességeit”.

Ezek után felsorolja a Liverpool támadóit és kiemeli, hogy szerinte Mohamed Szalah után Szoboszlai jelenti a legnagyobb veszélyt. 

„Egy őrületes támadósor, de Mohamed Szalah után, és az álomcsatárokkal együtt ott van Szoboszlai is, akinek a pályán szinte csak erősségei vannak és nagyon kevés hibája”

 – fogalmaz.

Végül röviden összefoglalja Szoboszlai útját a Főnixen, az MTK-n, a Lieferingen, a Red Bull Salzburgon és a Lipcsén keresztül Liverpoolig, és arra a következtetésre jut, hogy 

taktikai és technikai értelemben egyaránt ő lehet a klubikon Steven Gerrard utódja a Liverpoolban,

mivel mindkét játékfázisban, átlövésekben, védekezésben, gólpasszokban kiváló, tehát összetett középpályás, így ő lehet Arne Slot és a Liverpool nyerőembere.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Unknown
2024. szeptember 18. 01:54
😂🤣komolytalan, lüke focisták🤣😂
akkor ki
2024. szeptember 17. 23:11
Igazuk van, a libsik meg kapják be.
billysparks
2024. szeptember 17. 22:27
Erős túlzás. A modern fociban mindenképpen a legjobb magyar futballista, de még a nyolcvanas években is egy jó képességű, de tucatjátékosnak számított volna. Azért egy Törőcsik, Nyilasi, Ebedli, Détári, Fazekas, Nagy Laci, Dunai, korábban Varga, Bene, Tichy, Kocsis, Albert, Farkas....lehetne sorolni, jobbak voltak.
rugbista
2024. szeptember 17. 22:14
Naaaaa! Tucatjával lehet a jobbakat sorolni. A fentiekhez még: Schaffer, Sárosi, Titkos, Zsengellér, Szusza, Kocsis, Czibor, Nyers, Albert, Sipos, Mátrai, Mészöly, Varga. Stb. Bene, Farkas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!