Halász Bence éremmel ünnepelheti a születésnapját vasárnap este

2024. augusztus 04. 11:51

Bármi lehet a kalapácsvetés 20:30-kor kezdődő döntőjében.

2024. augusztus 04. 11:51
HALÁSZ Bence

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Vasárnap Halász Bence folytathatja a magyar hagyományokat, írja a Magyar Nemzet, atlétánk a huszonhetedik születésnapján a hatodik kalapácsvető olimpiai aranyat szerezheti meg, bár 

a verseny fő esélyese nem Halász Bence, hanem a kanadai világbajnok, Ethan Katzberg.

Kalapácsvetőnk tavaly, a hazai világbajnokságon harmadik lett, a legutóbbi két Eb-t pedig ezüstérmesként zárta. Olimpián ez lesz Halász Bence első döntője, ráadásul éppen a huszonhetedik születésnapján léphet dobókörbe.

„Az a célom, hogy dobjak magamnak egy születésnapi ajándékot” 

– mondta a selejtező után Halász Bence.

Hangsúlyozzák: a fő esélyes egyértelműen a kanadai Ethan Katzberg, aki tavaly Budapesten még meglepetésre lett világbajnok, idén viszont 84 méter feletti dobással jelezte, hogy nem volt véletlen a magyarországi vb-címe.

 „A 22 éves kanadai szerintem csak akkor nem nyer Párizsban, ha elesik a saját lábában, 

ezt viszont egy »ufonauta« aligha fogja megtenni az ellenfelei kedvéért” – mondta még az olimpia előtt Halász Bence edzője, Németh Zsolt.

Katzberget valóban senki sem közelítette meg idén, írják, az olimpiai mezőnyből rajta kívül még 81 méterig sem jutott idén senki. 80 fölé viszont négyen is: Halász Bence mellett az ukrán Mihajlo Kohan, valamint a két lengyel, az olimpiai címvédő Wojciech Nowicki és az ötszörös világbajnok Pawel Fajdek.

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48-2
2024. augusztus 04. 15:38
Ha egy jól elkapott dobás sikerül,bármi lehetséges!Hajrá Bence!
namégmitnem
2024. augusztus 04. 15:34
Ha megdobod a születésnapi érmedet, kollektíve dobunk neked egy puszit. Pártállástól függetlenül (gondolom én. Ebben naiv vagyok:) ) HAJRÁ BENCE!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!