Nagy Antal kíméletlen kritikája a magyar válogatottról: „Egyszerűen nem futballozunk!”

2024. október 15. 05:43

A legutóbb világbajnokságon járt válogatottunk csapatkapitánya a Mandinernek értékelte Szoboszlaiék boszniai győzelmét, beszélt az új játékosokról, és elemezte, mi okozhatta a hullámvölgyet az elmúlt időszakban.

2024. október 15. 05:43
null
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: Mediaworks/Csudai Sándor

***

Mint a Mandiner beszámolt róla, a magyar labdarúgó-válogatott Szoboszlai Dominik két góljával 2-0-ra győzött Bosznia-Hercegovinában Nemzetek Ligája csoportmérkőzésen. A három pont azt jelenti, hogy – elméletileg igen – gyakorlatilag nem érhetik utol a mieinket a bosnyákok a csoportban, így minden bizonnyal az A-divízióban maradásért osztályozót játszhat majd Marco Rossi csapata. Persze ismerve szövetségi kapitányunkat, a hollandok megelőzéséről sem mondott le... Ami viszont biztos, a balszerencsésen sikerült Európa-bajnokság és a rossz NL-rajt után visszatalált a helyes útra a nemzeti együttes. Az időnként kritikus Nagy Antalnak ezúttal tetszett az utódok produkciója.

Ezt is ajánljuk a témában

Hibátlan! Ahogy számítottunk rá, egy átlagos tudással rendelkező csapat az elején igyekezett előre jönni, de egy percig sem éreztem azt a félelmet, mint a hollandok ellen 90 percen keresztül.

 Pont azon gondolkodtam a lefújás után, ha ugyanígy találtunk volna egy gólt a bosnyákok ellen Budapesten, illetve ha Hollandia ellen azt a pár percet kibírtuk volna kapott gól nélkül, akkor most páholyban lennénk” – beszélt lapunknak a hiányérzetéről az 1986-ban, a mexikói világbajnokságon a csapatkapitányi karszalagot viselő kiválóság.

 

Magyarország egy győzelemmel és két vereséggel nem jutott tovább a csoportjából a nyári Európa-bajnokságon, egy súlyos, 5-0-s vereséggel kezdte a Nemzetek Ligáját Németországban, majd a Puskás Arénában nem bírt Bosznia-Hercegovinával. Innen kellett talpra állniuk Szoboszlaiéknak, akik bravúros döntetlent játszottak Hollandiával, s legyőzték Zenicán Edin Dzekóékat. A nyár óta zajló folyamatot, az irányt így látja a 32-szeres válogatott Nagy Antal.

Az Eb-n egy kicsit a fegyelem bomlott meg. Elhittük, hogy királyok vagyunk, nem lesz semmi baj. 

Holott pontosan azt kellett volna csinálni, amit azelőtt: összeszorított fogakkal, tiszta erőből nekimenni az ellenfeleknek. Nagyon mérges vagyok az ott történtekért, amit például a bírók csináltak velünk, majd a portugálok műveltek, hogy kikaptak a grúzoktól, mi pedig kiestünk. Ez a nyár negatív történet volt, ám nem csak mi okoztuk. Most a fiúk összekapták magukat, nagyobb fegyelem és küzdeni akarás van a csapaton belül. Számomra fantasztikus dolog, hogy két-három olyan új játékos jött, akik én úgy látom, fel fogják frissíteni a vérkeringést. Nikitscher Tamás bejátszotta magát a csapatba, Szűcs Kornél debütált és megvillantotta magát, a most sérülés miatt kimaradt Dárdai is beilleszkedett. Szépen épül egy fiatal csapat, ez már tetszik nekem!

Magas, erős, harcias: Nikitscher Tamás bejátszotta magát a válogatottba – véli Nagy Antal
Fotó: Mediaworks/Csudai Sándor

Kissé ünneprontó módon, az október 17-én a 68. születésnapját ünneplő Nagy Antalt arra is megkértük, mondja el, mit hiányol a mai magyar válogatottból, s miben látja a fejlődési lehetőséget.

Azt hiányolom, hogy egyszerűen nem futballozunk. Rájött az egész világ, ha nekünk rohannak, elrugdossuk a labdákat. Komolyabb ellenfelekkel szemben ezt nehéz kibírni, a hollandokkal szemben is csodával határos módon tartottuk magunkat. 

Amikor kötelező eredményt elérnünk, többet kell irányítani, passzolni, akadnak nehézségeink. A bosnyákok ellen is nagyon sok labdát eladtunk fölöslegesen. 

Az klassz, hogy visszazárunk, nem kapunk gólt, de onnan nincs mese, futballozni kell! Schäfer nekem kilóg a csapatból, Nagy Zsolt viszont felnőtt a feladathoz, meglepetést tudott szerezni, ismét bizonyította, hogy helye van a csapatban. Ha egy kicsit pontosabbá tesszük a játékot, nem csupán arra építünk, hogy Varga Barnabás lefejeli a labdákat, illetve a láthatóan bevált labdaszerzésekből támadunk, léphetünk előre. Az Európa-bajnoksághoz képest szépen kezd fordulni a kocka.” 

Róth Antal; NYILASI Tibor; Nagy Antal; Disztl Péter; Andrusch József; Szendrei József; Kardos József; Péter Zoltán; Kiprich József; Tajti József; Eszterházy Márton; Csuhay József; Dajka László; MEZEY György; Détári Lajos; Mészáros Ferenc
A magyar válogatott 1986-ban: Róth Antal, Nyilasi Tibor, Nagy Antal, Disztl Péter, Andrusch József, Szendrei József, Kardos József, Péter Zoltán, Kiprich József, Tajti József, Eszterházy Márton, Csuhay József, Dajka László, Mezey György, Détári Lajos, Mészáros Ferenc, Garaba Imre
Fotó: MTI/Wéber Lajos

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000112
2024. október 15. 10:05
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­­é­­k­­e­­l­d­­ ­a­­ ­­­s­z­e­­­x­i­­­ ­­­p­u­­­n­­c­i­m­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
simonpali
2024. október 15. 10:00
Minap néztem a Mezey féle csapat hollandok elleni győzelmét (2-1) . Tény, az a csapat még inkább előre felé játszott, és képes volt letámadás dal próbálkozni,mert a játékosok futogyorsasága, akkor,elég volt ehhez. Ma viszont ez öngyilkos taktika lenne. Szándékosan most nem fogok elkezdeni mexikózni, mert azt soha nem fogjuk megtudni hogy akkor mi, miért, hogyan történt. (Pontosabban a mi történtre nagyon is tudjuk a választ.)
akkor ki
2024. október 15. 09:55
Lófasz már a 9 millió edzőbának! Honnan a büdös picsa mély bugyrából jöttünk fel?????!!!! Nehogymá itt sok gyüttment megmondja miért nem vagyunk jók!!! Nagyon is sokat köszönhetünk az akadémiáknak, a stadionoknal, Kormánynak, Rossi mesternek, játékos ügynököknek, Szoboszlai Zsoltnak és családjának, a Sallaiéknak, a nézőknek és minden stáb tagnak stb., hogy elmondhassuk, fingattunk németet, angolt, szerbet, bosnyákot stb., és elit ligába küzdöttük magunkat! Ez a csapat megmutatta, hogy mire képes, tessék hát dicsérni őket és nem a hibát keresni, mint ahogy nekünk elviselhetetlen magyaroknak szokásunk!!! Hajrá Magyarország!!!
ThunderDan
2024. október 15. 09:47
Pont most fanyalogni... idegenben vertünk tétmeccsen egy nem lebecsülendő csapatot, előtte pár nappal felülről x-eltünk azzal a Hollandiával, amely ellen pontot sem fogtunk 40 éve (kb. éppen Nagy Antiék óta).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!