Felfoghatatlan mennyiségű pénzt ajánlottak a 16 éves spanyol zseniért, itt a Barcelona válasza!

2024. július 11. 13:10

Felfoghatatlan mennyiségű pénzt ajánlottak a 16 éves spanyol zseniért, itt a Barcelona válasza!

2024. július 11. 13:10
Lamine YAMAL

Nyitókép: AFP/José Breton

 

Nem is vitás, a németországi labdarúgó Európa-bajnokság legnagyobb felfedezettje Lamine Yamal. Persze, aki kicsit jobban jártas a futball világában, annak már nem cseng idegenül a spanyol válogatott 16 éves játékosának neve. Az idén már megmutatta a tehetségét az FC Barcelonában a La Liga-meccseken. És az idei kontinenstornán is brillírozik, nem kétség, hogy mostanra valódi világklasszissá vált a posztján – írja a Nemzeti Sport.

Az amúgy nehéz gazdasági helyzetben lévő Barcelona jó pénzért el tudná most adni, de úgy vannak vele, hatalmas kincs van a birtokukban, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy magukhoz láncolják Yamalt. Nem titok, több mesés ajánlat is befutott már a fiatal zseniért a katalán klubhoz, amely azonban hallani sem akar arról, hogy megváljon legnagyobb értékétől – legyen az ajánlat bármennyire vonzó is.

Például a Paris Saint-Germain még az Európa-bajnokság előtt ajánlott 250 millió eurót a tinédzser futballistáért, aki ezzel a világ legdrágább játékosa lehetett volna. A katalánok azonban kapásból visszautasították az ajánlatot. Amúgy a párizsiak már korábban is próbálkoztak a Barcánál. 

A spanyol EFE hírügynökség felhívta a figyelmet arra, hogy Yamal kivásárlási ára 1 milliárd euró 

– amely összeg még kevésnek is tűnhet annak a fényében, hogy 16 évesen már milyen szinten futballozik...

A fanatikus futballszurkolók közül bizonyára többen is tudják, hogy a sportágban az átigazolási rekord is egy korábbi Barcelona-játékos nevéhez fűződik: Neymar 2017-ben 222 millió euróért igazolt a Barcából a PSG-hez. Most ezen is túltett volna a Yamal-üzlet, amelyből azonban nem lett – és egyelőre úgy tűnik, nem is lesz – semmi. Amúgy a mértékadó német Transfermarkt Yamal piaci árát most 90 millió euróra taksálja. Tavaly októberben, amikor a Barca 2026-ig szerződést hosszabbított az ifjú tehetséggel, akkor ez az érték még csak 25 millió euró volt. De ne legyen kétségünk afelől, hogy az Európa-bajnokság után ez az összeg jóval magasabb lesz. Pláne, ha vasárnap Berlinben a spanyolok megnyerik a kontinenstornát.

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pandalala
2024. július 11. 16:01
" Például a Paris Saint-Germain még az Európa-bajnokság előtt ajánlott 250 millió eurót a tinédzser futballistáért, aki ezzel a világ legdrágább játékosa lehetett volna. A katalánok azonban kapásból visszautasították az ajánlatot. Amúgy a párizsiak már korábban is próbálkoztak a Barcánál. " Érdekes világban élünk .... Miközben a franciák (is) egyre tevőlegesebben járulnak hozzá h Ukrajnában minél több ember haljon meg ...
nemugatolmerkapol
2024. július 11. 14:30
Yamal kivásárlási ára akkor 1 milliárd euró, ha azt valaki hajlandó kifizetni. Kell még játszania pár évet, hogy egyáltalán statisztikát tudjanak róla kiállítani. Továbbá kell egy kis idő, hogy kiderüljön mennyire kitartó, fejlődőképes, mennyire sérülékeny, mennyire irányítjató. Van-e kimutatható, meccsenkénti gólátlaga? Megéri-e vele reklámozni Mcdonald's-ot, Coca-Cola-t, csipszet, borotvát, woke-mozgalmat, antirasszizmust, vitaminos wc papírt, édi kutyusokat - tehát nagyon fontos dolgokat. Maradona bármilyen önpusztító életet élt, de a Napolit választotta. Tehát a focit, a kihívást a pénz helyett. Válasszon példaképnek jó focistákat!
Bitrex®
2024. július 11. 13:40
Véletlenül rúgott egy gólt, azt már mindjárt Ferrarit akar vezetni a kis suttyó 16 évesen, meg Rolex órát hordani.
Zolotarjov
2024. július 11. 13:30
A spanyol válogatottnál is elindult a színesítési projekt, ahogy elnézem..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!