Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Beleálltak a magyarokba – a svájci lapoknál még mindig feldolgozás alatt válogatottjuk győzelme

2024. június 18. 10:23

A helvét média szerint bejött Murat Yakin taktikai húzása a mieink ellen.

2024. június 18. 10:23

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ahogy azt már elemeztük, számos aspektusban fejlődnie kell a magyar válogatottnak a csoport másik két mérkőzésére, a németek és a skótok elleni csörtére, ha tovább akarunk jutni a svájciaktól elszenvedett vereség után.

Ezt is ajánljuk a témában

Az európai sajtóban egyöntetű vélemény, hogy „egyértelműen Svájc volt a jobb csapat” a mieink szombat délutáni nyitómeccsén, a német Bild szerint például az első félidőben a magyar válogatott a „lomha” védelme miatt került nehéz helyzetbe.

Ezt is ajánljuk a témában

Murat Yakin, a svájciak szövetségi kapitánya arról is beszélt, tudatos volt az a húzás, miszerint némileg meglepő, 3–5–2-es hadrenddel várták a magyarokat.

Az első félidőben megleptük az ellenfelünket, és a két gól segítette a helyzetünket. Tudtuk, hogy a második félidőben Bollával nagyobb nyomást helyez ránk a magyar csapat,

de ellenálltunk ennek, ebben fontos szerepet játszottak a cserék, például Embolo, aki megtartotta a labdákat, és gólt is szerzett” – mondta a svájciak szövetségi kapitánya.

Ezt is ajánljuk a témában

Az alpesi országban megjelenő lapok nem is fukarkodtak a dicséretekkel, Murat Yakin kezdőcsapatot illető döntéseit illetően elismeréssel szólnak, mint írják, Duah és Aebischer szerepeltetése is telitalálatnak bizonyult a magyarok ellen. Mindketten gólt szereztek, rajtuk kívül pedig a leverkuseni játékmestert, Xhakát magasztalják. Rólunk kevésbé írnak szuperlatívuszokban, ami igazán bosszantó, hogy gúnyosan megjegyzik, azt az ellenfelet verték tükörsimán, amelyet az Eb előtt közvetlen riválisnak harangoztak be a szakemberek.

„Sikeres rajt a németországi Európa-bajnokságon.

A végeredmény 3–1 lett Magyarország ellen, amelyet az Eb előtt Svájc riválisának kiáltottak ki a csoport második helyéért folyó harcban.

Ezzel a győzelemmel a svájci csapat máris nagy lépést tett a 16 közé jutás felé” fogalmazott a watson.ch szakírója.

Az srf.ch azt emelte ki, hogy mekkora meglepetéssel rukkolt elő Murat Yakin szövetségi kapitány azzal, hogy a Bologna középpályását, Michel Aebischert és a Ludogorec Razgrad csatárát, a Kwadwo Duah-t is a kezdőcsapatba tette. Mint írták, kifizetődött Yakin hazardírozása.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2024. június 18. 14:44
Jobban ment a svájci csapatnak. Azonban egy kis "DE". Pl. ez a fényképen látható manőver. Emlékem szerint ezt se fújta le magas lábbal veszélyeztetésért a bíró. A kemény svájci belemenéseket engedte a bíró, a kemény magyar belemenéseket nem. Ez is hozzájárult, hogy nem működött a magyar csapatjáték úgy, ahogy máskor. Viszont az első félidőben fizikailag és fejben is valahogy tompultak voltak a mieink. Nem így szoktak szerepelni. Teljesen szokatlanok voltak pl. Szoboszlai rossz passzai, hogy egy példát hozzak. Korábbi meccseken tűpontosan "látott" a pályán, és centipontos passzai voltak, most nem.
DrPepper
2024. június 18. 13:33
Azért baj, hogy nyertek, mert ezzel fél lábbal tovább is jutottak, és valószínűóleg leadnak egy pont a skótoknak. Ez azért lenne baj,mert vereség esetény a németektől, a skótoknak egy sima győzelem elég lehet a továbbjutáshoz, a nekünk meg 3-4 góllal kéne nyerni.
Fukar
2024. június 18. 12:33
Tény ezen a meccsen jobb volt a svájci gárda. De, hogy a szöv.kapitány zsenialitása okozta,semmi más mint porhintés, 2. góljuk szerencse volt, a 3. pedig nem Embolo zsenialitása eredménye, hanem Orbán kapitális hibája miatt történt.
kunfia1
2024. június 18. 12:06
Hol itt a beleállás? Az EB elött jóval viszont Orbánék propagandistái lenézően írtak a szivárványos nemetekről, hogy elverjük őket, mint a kétfenekű dobot. Már csak ebben bízhatunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!