Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A Mandiner megtudta, ki lehet Mészöly Géza utódja Újpesten!

2024. május 28. 17:46

A szakember korábban már sikeresen dolgozott együtt a lilák új főtanácsadójával, Kovács Zoltánnal.

2024. május 28. 17:46

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Hétfőn bekövetkezett az, amit a Mandiner már a múlt héten megtudott. Az Újpest FC labdarúgócsapata nem hosszabbítja meg Mészöly Géza vezetőedző szerződését.

„Ezúton is szeretnénk megköszönni neki mindazt, amit az Újpestért tett. Rettentő nehéz helyzetben, minden szempontból mélyponton vette át a csapatot, de amit vállalt – a bennmaradást –, azt teljesítette, ezért hálásak vagyunk neki. Örökké az Újpest-család tagja marad, egy közülünk, akinek nem kívánhatunk mást a jövőben, csak a legjobbat – mind a pályán és azon kívül is” – volt olvasható a klub hétfői közleményében.

Az Újpest csak nagy nehezen harcolta ki a bennmaradást az első osztályban, azonban Mészöly Gézán ez sem segített. Visszatérése után nem sokat javult a lila-fehérek játéka, teljesítménye, 14 mérkőzésen mindössze 16 pontot szerzett az együttes a megszerezhető 42-ből. Sejthető volt, hogy az új tulajdonos, a Mol Vagyonkezelő Zrt. nemcsak a játékoskeretet alakítja át a nyáron. A vezetők már a télen megkeresték Lőw Zsoltot, a német Bayern München másodedzőjét, ám ő nem akar hazatérni külföldről, nem vállalta a munkát.

Az is megírtuk egy hete, hogy az NB II-es bajnokcsapat, 

a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője, Tímár Krisztián lehet Mészöly utódja.

Azonban – ahogy a Magyar Nemzet írta – az Újpest-drukkerek közül ezt többen sem tartják jó ötletnek, legalábbis a Facebookon a csapat szurkolói csoportjaiban ez olvasható. Tímár Krisztián ugyanis korábban játszott a Ferencvárosban – 2005 és 2007 között –, és ez zavarja a lila-fehér rajongókat. A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy Tímár mellett még Pető Tamás is esélyes a vezetőedzői posztra. Tény, a 49 éves szakembernek azért sokkal több köze van az Újpesthez. Tagja volt a lilák legutóbbi, 1998-as bajnokcsapatának, 14-szer szerepelt a magyar válogatottban, s ő már a télen is ott volt a jelöltek a között, csak akkor Mészölyt választották.

Lapunk információja szerint azonban a legvalószínűbb, hogy megint külföldről hoznak szakvezetőt a kispadra, és ismét Szerbiából. 

Marko Nikolics lehet a nyártól az Újpest FC vezetőedzője. A szakember már dolgozott együtt a lilák új főtanácsadójával, Kovács Zoltánnal a Videotonnál (mai nevén Fehérvár FC),

 és valószínűleg ő is ajánlhatta a délszláv mestert az igazgatóknak. Ha a feleknek sikerül megállapodni, akkor az abszurd és pikáns helyzet áll elő a Megyeri úton, hogy egyszerre két szerb vezetőedzője lesz a csapatnak. A télen kirúgott Nebojsa Vignjevics ugyanis nem fogadta el a döntést, és nem távozott, papíron még ő is vezetőedző.

Amúgy Nikolics 2018-ban bajnokságot nyert a székesfehérvári csapattal, majd a következő idényben az Európa-liga csoportkörébe jutott. A Viditől 2020-ban távozott. Utána egy évet az orosz bajnokságban szereplő Lokomotív Moszkvánál dolgozott, amellyel elhódította az Orosz Kupát. Az újpesti szurkolók neki talán jobban örülnének, mint Tímárnak. Hamarosan kiderül, ki lesz Simon Krisztiánék új edzője.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robi54
2024. május 29. 14:28
Tök mindegy.
tolmacs-0
2024. május 28. 18:31
van egy haveri kör a magyar fociban, (KovácsZ, JuhászR, Huszti, Gera, stb), nagyjából egy generáció, akik a kispadokat és menedzseri posztokat egymásnak osztogatják, a "szakértelmükkel" pedig blokkolnak mindent, ami segíthetné a hazai futball - Rossin túlmutató - felemelkedését...
FredShine
2024. május 28. 18:26 Szerkesztve
Nikolics volt az utolsó edző az NB1-ben, aki nemzetközi szinten többet tudott kihozni egy csapatból, mint amennyi elvárható volt tőlük.
lefty67
2024. május 28. 18:01
Nikolics? Elsőre nem hangzik rosszul! Mondjuk kéne néhány játékos is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!