Példátlan támadást mért a Hezbollahra Izrael (VDEÓ)

2024. szeptember 17. 19:46

Irán libanoni nagykövete is megsérült.

2024. szeptember 17. 19:46

Nyitókép: Anwar AMRO / AFP

 

Ezernél is többen megsebesültek kedden Libanonban, köztük a Hezbollah milícia sok tagja az egymás közötti kapcsolattartásra használt személyhívójuk szinte egyidejű felrobbanásától – közölte az Irán-barát síita szervezet névtelenséget kérő egyik tisztségviselője. Az illetékes szerint a csipogók felrobbanása az őket érő 

legsúlyosabb biztonsági incidens a már csaknem egy éve folyó Gázai övezeti háborúban,

amelyben a Hezbollah rendszeresen rakétákkal támadja Izrael területét, ezzel támogatva a Hamász palesztin terrorszervezet harcát. Az iráni Mehr hírügynökség szerint Modzstaba Amani, Irán libanoni nagykövete is a sebesültek között van. A Hezbollah tájékoztatása szerint három halálos áldozat is van.

A Reuters egyik libanoni tudósítója több mentőautót is látott Bejrút déli negyedeiben, ahol az apró robbanások és sérülések miatt pánik tört ki a lakosok körében. A helybeliek elmondása szerint a robbanások fél óra leforgása alatt történtek.

A Hezbollah-tisztségviselő szerint Libanon déli részéről is jelentettek ilyen jellegű robbanásokat. A bejrúti egészségügyi minisztériumhoz tartozó válságkezelési központ felszólította az egészségügyi dolgozókat: azonnal menjenek be munkahelyükre, hogy az ország el tudja látni a tömeges sérüléseket. Egyúttal figyelmeztetést adott ki, miszerint az egészségügyi személyzet ne használjon személyhívót.

Három – szintén meg nem nevezett – biztonsági forrás arról számolt be, hogy a szóban forgó személyhívók a Hezbollah vadonatúj beszerzései.

Firasz Abjád libanoni egészségügyi miniszter tájékoztatása szerint az incidensnek eddig nyolc halálos áldozata és összesen 2750 sebesültje van. A miniszter szerint a sérültek közül mintegy kétszáznak válságos az állapota.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
0123456789-2
2024. szeptember 18. 09:29
Hezbollah napi 50-80 rakétával támedje Izraelt, a háború kitörése ót ez kb. 15-20 ezer. Milyen túzszünet ez? Remélem ez még csak a kezdet, amit a Hezbollah kapott.
Selamat
2024. szeptember 18. 08:32
Ezzel a zsidó állam mindent megtett annak érdekében, hogy a zsidók a világ minden táján céltáblák legyenek. Ők tudják mi a jó nekik.
alexandrosz-2
2024. szeptember 18. 06:42 Szerkesztve
Az apartheid zsidó terrorállam újabb terrorista akciója, ami válogatás nélkül pusztít bárkit egy vele háborúban nem álló ország területén. A zsidócsicska köpcós geci a zsidesszel sunyin kussol. De a zsidó megint buta, mert ezzel az aljas terrorakcióval újabb tízezreket kergetett az iszlám terrorizmus karjaiba. Fogat fogért tartja a sémi szokás. Sok zsidó döglik majd meg ezért. Is.
B_kanya
2024. szeptember 18. 06:16
id. Horváth József 2024. szeptember 17. 21:48 "Ölni és ölni és ölni ...! De így sohasem lesz béke! Ezer évre gyártanak ellenséget egymásnak! " Mindkét fél terrorista eszközökkel.... Bár ne lenne atom (és olaj) a szituban, hogy rájuk lehetne bízni, megoldják házon belül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!