Döbbenet! A spanyol határ megtámadására buzdítják a bevándorlókat (VIDEÓ)

2024. szeptember 17. 19:57

A közösségi oldalakon megosztott videókban szervezik a marokkói migránsok következő ceutai határtámadást.

2024. szeptember 17. 19:57
null

Nyitókép: AFP

Videós és szöveges bejegyzésekben buzdítják illegális határátlépésre a marokkóiakat. Ezekben azt állítják, hogy Spanyolországban mindenki munkát és védelmet kap a kormánytól – írja a Magyar Nemzet.

Már szervezik a következő határtámadást a marokkói migránsok Ceutánál

Vasárnap több száz kiskorú és fiatal felnőtt rohanta le nagyobb csoportokba verődve a spanyol enklávé határkerítését. 

A marokkói csendőrség több mint négyezer embert vett őrizetbe, és a következő napokban is fenntartják a fokozott biztonsági intézkedéseket.

A spanyol hatóságok szerint bár egy csoportnak sikerült bejutnia a két ország közötti vámterületre, végül mindannyiukat elfogták és visszatoloncolták Marokkóba, így senki sem lépte át a spanyol határt.

A La Gaceta értesülései szerint a közösségi médiában már szervezik a következő határátkelési kísérletet. Marokkóban olyan videók és szöveges bejegyzések terjednek, amelyek azzal kecsegtetik a fiatalokat, hogy Spanyolországban biztosan találnak munkát, és jobb életkörülmények várnak rájuk, így érdemes megpróbálni bejutni az országba.

A kiskorúakat arra biztatják, hogy ne féljenek, induljanak útnak, mert amint megérkeznek a dél-európai országba, védelmet kapnak a spanyol szocialista kormánytól.

Nem világos, pontosan kik állnak az illegális migrációt elősegítő kampány mögött, de a vasárnapi határátkelési kísérlet azt mutatja, hogy a bujtogatás sikeres volt. 

Állítólag a következő, még nagyobb léptékű határátkelési kísérletet szeptember 30-ra tervezik.

A kiskorúaknak tett ígéretek ráadásul nem alaptalanok, hiszen Pedro Sánchez baloldali kormánya nem toloncolja ki az illegális bevándorlókat, különösen nem a gyerekeket. Bár a Kanári-szigetek, Ceuta és Melilla befogadórendszerei folyamatos nyomás alatt vannak a történelmi migrációs válság miatt, a kormány inkább más spanyol régiókba helyezi át a bevándorlókat a kiutasítás helyett.

Legutóbb 260 afrikai migránst szállítottak Galícia egyik legkisebb falujába, Mondariz Balnearióba, ahol egy helyi hotelben szállásolták el őket. Az ottlétük időtartamáról és tevékenységükről azonban nincs hivatalos információ.

A videókat a regionális televízió, a FaroTV Ceuta tette közzé a YouTube-csatornáján.

***

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
allen9
2024. szeptember 18. 10:31
Nagyon helyes! Az idióta spanyolok ezt akarják. Megkapják.
Namond
2024. szeptember 18. 02:33
Kik?
Dominik
2024. szeptember 18. 01:04
Ez a baj a demokráciával, sosem az történik ami jó az embereknek.
Gubbio
2024. szeptember 17. 21:42
Nem baj. Legyen az ő gondjuk. Hiszen ERRE szavaztak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!