A tűzzel játszik Stoltenberg: Putyin teljesen felkészült a világháborúra

2024. szeptember 17. 10:41

A NATO-főtitkár azt is elmondta, mitől fél a legjobban.

2024. szeptember 17. 10:41

Nyitókép: Vjacseszlav PROKOFJEV / POOL / AFP

Az egyes NATO-tagországoknak kell eldönteniük, engedélyezik-e az Ukrajnának átadott nagy hatótávolságú fegyvereik használatát – jelentette ki hétfőn Jens Stoltenberg, az észak-atlanti szövetség főtitkára, s egyben üdvözölte az erről szóló vitát.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hónapok óta igyekszik meggyőzni országa szövetségeseit arról, hogy engedélyezzék a nyugati gyártmányú rakéták, köztük, az amerikai ATACMS és a brit Storm Shadows nagy hatótávolságú eszközök bevetését mélységi csapásokhoz Oroszország területe ellen. Keir Starmer brit miniszterelnök és Joe Biden amerikai elnök pénteken Washingtonban tartott megbeszélést a kérdésben, ugyanakkor nem jelentettek be döntést az ügyben.

„Üdvözlöm e fejleményeket (...) , de az egyes szövetségeseknek kell meghozniuk a végső döntéseket” – mondta Stoltenberg az LBC rádiónak.

A szövetségeseknek eltérő a hozzáállásuk e tekintetben”

– tette hozzá.

Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban figyelmeztetett, hogy a nyugati nagy hatótávolságú precíziós fegyverek bevetése a NATO-országok közvetlen részvételét jelentené a háborúban. Az esetleges orosz megtorlásra vonatkozó kérdésre válaszolva Stoltenberg úgy fogalmazott:

Nincsenek kockázatmentes lehetőségek egy háborúban”.

„Továbbra is úgy vélem, a legnagyobb kockázata számunkra, Nagy-Britannia és a NATO számára az lenne, ha Putyin nyerne Ukrajnában – hangoztatta.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2024. szeptember 17. 17:13
files32 2024. szeptember 17. 10:47 Putler alig várja, hogy a NATO megtámadja majd előadja a népének, hogy "nézzétek a csúnya nyugat báncsa a gyengét." --- Az orosz propagandában már így van. A nyugat az ellenfél. Másképpen nehéz lenne elmagyarázni, hogy mit pöcsöl Ukrajnával lassan 3 éve.
koronaszepe
2024. szeptember 17. 17:10
obakapimaki 2024. szeptember 17. 13:14 A nato nevű terorrszervezet provokációira, illetve a takonyszínű, drogos tömeggyilkos szardarab és maffiahálózata, valamint az öket kitartó elmebeteg horda agymenésére, csak erővel és határozottsággal kell hogy feleljen Putyin elnök úr.. Kizárólag az Orosz Föderáció fegyveres ereje tartja vissza ezt az elmebeteg hordát, hogy felégesse a Világot. Minden épeszű ember, hálával tartozik Nekik.. --- Egy olyan országban, ahol egykori III/III-as tiszt dolgozik a szuverenitás védelmén, egy ilyen komment tulajdonképpen normális. Éljen és virágozzék a megbonthatatlan...
koronaszepe
2024. szeptember 17. 17:07
survivor 2024. szeptember 17. 12:02 „Továbbra is úgy vélem, a legnagyobb kockázata számunkra, Nagy-Britannia és a NATO számára az lenne, ha Putyin nyerne Ukrajnában” – hangoztatta. Világos beszéd. Dögöljön meg mindenki, legyen atomháború, de Oroszország nem nyerhet. --- Fordítva is van értelme; Oroszország bármit megtehet, bármit vihet, elfoglalhat, hiszen atomhatalom, és senki sem akar atomháborút.
herden100
2024. szeptember 17. 16:37
AMERIKA AZ AMERIKAIAKÉ! 1.6 milliárd lakos SPANYOL, ANGOL, PORTUGÁL tanítás az iskolában. ( Illegális migráció okafogyottá válik. ) BOSTON-MEXICOcity-BUENOS AIRES AUTÓPÁLYA SEATTLE-SANTIAGO del CHILE SZUPERVASÚT EURÓPAI UNIÓ SZERŰ INTEGRÁCIÓ NINCS MEG TILTVA 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!