A Nyugat arra ösztönzi Zelenszkijt, hogy fegyverletétel nélkül gondolkodjon a háború lezárásán

2024. szeptember 24. 18:41

Az ukrán elnök azzal a céllal érkezett az ENSZ Közgyűlésére, hogy országát előnyös helyzetbe hozza, és Vlagyimir Putyin orosz elnököt tárgyalásokra kényszerítse.

2024. szeptember 24. 18:41

Nyitókép: Oliver Contreras / AFP

Az Ukrajna és Oroszország közötti béketárgyalások lehetősége továbbra is rendkívül bizonytalan, mivel az előttük álló út még mindig számos buktatóval van tele – írja keddi cikkében a francia Le Monde.

A cikk szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azzal a céllal érkezett az ENSZ Közgyűlésére, hogy országát előnyös helyzetbe hozza, és Vlagyimir Putyin orosz elnököt tárgyalásokra kényszerítse.

A lap megjegyzi, hogy a nemzetközi helyzet arra készteti az ukrán elnököt, hogy 

a fegyverek letétele nélkül gondolkodjon a háború lezárásának lehetséges módjain.

A Le Monde kiemeli, hogy Zelenszkij szeptember 25-én az ENSZ szónoki emelvényéről fog beszédet mondani, majd másnap várhatóan Joe Biden amerikai elnöknek mutatja be az Ukrajna győzelmét célzó tervét. A terv egy újabb katonai erőfeszítésről szól, amelyhez a nyugati szövetségesek támogatását is várja – teszi hozzá a lap.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gubbio
2024. szeptember 24. 21:12
Jobb, ha csak Zeli sír, mint százmillió ember.
Takagi
2024. szeptember 24. 20:58
Azaz dögöljön meg minden ukrán, aztán osztozkodnak.
Csigorin
2024. szeptember 24. 20:44
halkan kerdezem, nincs egy elmeorvos aki raadna a kenyszerzubbonyt erre a kozveszelyes elmebeteg allatra?
zsocc44
2024. szeptember 24. 20:13
Sztrovacsek 2024. szeptember 24. 19:20 Nem adja meg magát? A feltétel nélküli fegyverletétel alias kapituláció is megteszi! Jelen állás szerint nem maradt semmi…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!