Orbánozással támadja a New York Times Trump alelnökjelöltjét

2024. augusztus 05. 10:51

A részben Soros György tulajdonában álló médium aggódik, hogy megjelenhetnek a magyar megoldások az Egyesült Államokban.

2024. augusztus 05. 10:51

Nyitókép: Consolidated News Photos

 

A The New York Times elemzést tett közzé arról, milyen politikai irányvonalakat követ JD Vance szenátor, akit Donald Trump alelnökjelöltnek választott a választási kampányban. A cikk szerint Vance éveken át a Republikánus Párt kevés figyelmet kapó ágában tevékenykedett, és az úgynevezett „új jobboldal” gondolkodóit és javaslatait támogatja.

Politikai nézeteit többek közt Orbán Viktor magyar miniszterelnök is befolyásolta.

Ezt beszédei, interjúi is alátámasztják. Vance két szempontot emelt ki az új jobboldal iránymutatójának számító Orbán Viktor Magyarországával kapcsolatban. Az egyik az egyetemek „állami ellenőrzésének” szigorítása, a másik a házaspároknak nyújtott családtámogatások. Az amerikai politikus azt is gyakran hangoztatja, hogy a politika felhasználható a kultúra befolyásolására – írta a New York Times.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a-gyar-2
2024. augusztus 06. 15:05
Ha a kiírtani való globalisták fosnak akkor jó irányba mennek a dolgok.
Reszelő Aladár
2024. augusztus 06. 14:41
Ó jaj, a Fidesz lassan átveszi a Republikánus pártot. A lipsiknek pedig szokás szerint derpegnek, hogy valaki mást mer gondolni a világról.
Lajoss
2024. augusztus 05. 16:08
Újabb csapás az Államokra….😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
pipa89
2024. augusztus 05. 13:58
Az a helyzet, hogy a világ nagy erői becsatornázódtak: Orbán és Soros mögé. Jó és rossz. Politikai ponyva ide, vagy oda, úgy van, ahogy G. Fodor megírta. Ez van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!