Bloomberg: ezek az európai országok kerültek Kína célkeresztjébe

2024. augusztus 01. 21:19

A rosszat sejtő hírügynökség szerint az ázsiai nagyhatalom megpróbálja megosztani az Európai Uniót.

2024. augusztus 01. 21:19

Nyitókép: MTI/AP/Hszinhua/Li Hszueren

Kína érdekes európai politikát folytat, amivel könnyen megoszthatja az öreg kontinenst – mutatott rá csütörtökön a Bloomberg. A hírügynökségnek nyilatkozó szakember ezzel együtt azt is megállapította, hogy a közös együttműködésnek kétségtelenül vannak gazdasági előnyei, viszont potenciális kockázatai is lehetnek az európai partnerek számára.

A Bloomberg megjegyezte, hogy Kína kiemelt kereskedelmi partnere Olaszország, valamint Magyarország.

Az ezen országok felé mutatott meleg fogadtatás arra enged következtetni, hogy az ázsiai nagyhatalom megpróbálja megosztani az Európai Uniót, azzal, hogy Orbán Viktornak, valamint Giorgia Meloninak kedvező üzleteket ajánl.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robi54
2024. augusztus 02. 13:21
Az USA miért nem ajánl kedvező üzleteket?? Kína meg ajánl,az USA-nak meg nem tetszik. Kedves USA,tudjátok,az üzlet az üzlet. Kapitalizmus,rémlik valami???
excan1
2024. augusztus 02. 08:57
Helyes! Ha az EU semmibe vesz, kirekeszt, nem adja oda a pénzeinket, ellehetetlenít, földbe tapos, másodrendűnek tekint (nem csak minket), akkor jöhetnek a kínaiak. Még ha nyilván ők is a saját pecsenyéjüket sütik akár az EU kárára. De mi nem akarunk az EU bólogató országa lenni, nem akarjuk konzerválni ezt a jelenlegi Nyugat diktál, Kelet végrehajt típusú nyugatnak kedvező rendszert.
Interista
2024. augusztus 02. 07:45
Szét is kell szaggatni ezt a haldokló eu-t. Minket és az olaszokat is várja a BRICS. Gazdaságilag fejlettebb. Jobban járnánk mi is, és azok is akik velünk magyarokkal tartanak. A libsik meg fulladjanak bele a szarba amit maguk alá csináltak.
survivor
2024. augusztus 02. 05:06
gilou Üzlet az üzlet... Kapitalizmus, tudod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!