Ukrajna kérdésében az EU és a NATO is azon dolgozik, hogy az elkövetkező öt évre a „nevére vegye” a háborút

2024. július 09. 06:06

Orbán Viktor kijevi és moszkvai útja azt volt hivatott demonstrálni, hogy a fegyverküldés és további öt év háború helyett igenis van lehetőség a béketárgyalásokra.

2024. július 09. 06:06
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér

Nyitókép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

„Orbán Viktor kijevi és moszkvai útja azt volt hivatott demonstrálni, hogy a fegyverküldés és további öt év háború helyett igenis van lehetőség a béketárgyalásokra, és a békének legalább egy esélyt kell(ene) adni. Orbán Viktor két útja abban is alternatívát mutatott, hogy azt az Oroszországot is felkereste, amely nélkül csak a háborúpárti globalisták rendeznek »békekonferenciákat«, ahol valójában csak saját álláspontjuk mögé próbálnak — sikertelenül — minél több országot felsorakoztatni. 

A magyar miniszterelnök békemissziója megmutatta, hogy mindkét felet be kell és be is lehet vonni a tárgyalásokba, amelyeket a Vatikán, Kína, Törökország és Brazília is sürget. Amikor már egy asztalhoz ültek, a megegyezés az oroszok és ukránok, valamint a meghatározó világhatalmak dolga lesz.

Ahogy Ukrajna kérdésében az EU és a NATO is azon dolgozik, hogy az elkövetkező öt évre a »nevére vegye« a háborút és annak (EU: 50 + 20 milliárd, NATO: 100-200 milliárd eurós) költségeit, hogy Donald Trump esetleges elnökségének idejére is biztosítva legyen a hadikassza, úgy sodródik bele az EU az angolszász globalisták Kínáról leváló (De-Riskingnek nevezett Decoupling) politikájának sodrába. A Kínával folytatott kereskedelem első szakasza a Nyugatnak kedvezett, szaftos profitokat húztak a fejlődő kínai piacon való jelenlétből. 

Most, hogy Kína egy következetes fejlesztési politika eredményeként az eddig nyugati privilégiumnak számító ágazatokban (autógyártás, digitális technológia, gépgyártás) is versenytársként jelenik meg a nyugati és harmadik piacokon, a globalisták már nem az együttműködés, hanem a konfliktus és a blokkosodás politikáját választják.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
baronet
2024. július 09. 10:20
Öt év háború? Vn annyi ukrán még a spájzban?
lemez
2024. július 09. 10:16
Most azon dolgoznak az usában,hogyan lehetne nato tag az uki nácik.Bravo europa.
Tegnap
2024. július 09. 09:58
O1Gtolvaj 2024. július 09. 06:55 Még mindig itt bűzlessz te is? A hohol hullahegyen a helyed, a többi undorító, hazaáruló dollárkommentelővel!
simonpali
2024. július 09. 09:22
"További 5 év háború." Nos, ha nem torkollik nukleáris Armageddonba ez az egész őrület, amire azért nagy tételben nem fogadnék, akkor az 5 év nekem kevésnek tűnik. Miért fejezödne be ez a háború 5 év múlva? Jó, nem lesz katona az ukránok oldalán, oké. De ez a veszély már 5 hónap múlva is fennállhat. Kik mennek majd harcolni az ukránokért? Mert hogy az itteni harcias kommenthuszárok biztosan nem, az garantált.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!