Orbán Viktor Nobel-békedíját lebegtetik a németek

2024. július 17. 18:23

Újabb baloldali német politikus állt ki a miniszterelnök békemissziója mellett.

2024. július 17. 18:23
ORBÁN Viktor

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor gyakorlatilag azt csinálja, amiért az Európai Unió 2012-ben Nobel-békedíjat kapott – erről Sevim Dagdelen német parlamenti képviselő írt a Facebook-oldalán. Bár a baloldali politikus szerint a magyar miniszterelnököt „politikailag sok minden miatt lehet kritizálni,

de amiatt biztosan nem, mert békemissziójával azt igyekszik elérni, hogy az Európai Unió méltó legyen a Nobel-békedíjához.

A magyar miniszterelnök nem többet és nem kevesebbet javasol, mint hogy az EU haladéktalanul indítson diplomáciai kezdeményezést az ukrajnai konfliktus lezárására, és ennek érdekében vegye fel újra a diplomáciai kapcsolatot Oroszországgal.

A politikus szerint őrültség, hogy Brüsszel meg akarja büntetni Orbán Viktort, amiért Kijevbe, Moszkvába, Pekingbe és Washingtonba utazott, valamint tárgyalt Donald Trumppal is, hogy megoldásokat keressen az ukrajnai háború politikai befejezésére. 

Dagdelen azzal zárta bejegyzését, hogy:

aki tagadja és szabotálja a békét, mint Ursula von der Leyen, nem kaphat második mandátumot az Európai Unió Bizottságának elnökeként”.

Az Európai Unió, mint szervezet 2012-ben kapott Nobel-békedíjat, amiért „előmozdította Európában a békét, a megbékélést, a demokráciát és az emberi jogokat”. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Alapjogokért Központ

Facebook

Idézőjel

63 európai parlamenti képviselő levélben követeli Magyarország szavazati jogának felfüggesztését Orbán Viktor békemissziója miatt.

***

 

Összesen 199 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fecoka
2024. július 18. 07:41
Imádom mikor balosok vergődnek. Az jelenti, hogy mindent jól csinálunk.
Aegopolis.
2024. július 18. 00:09
Hát ebben a cikkben egy kurva szó se esik Orbán Nobeljáról. De még az Oscarjáról se.
Isten jobb keze
2024. július 17. 23:25
Majd miután az országot kirángatta a retvás geciből, amibe belerakta, és a rák bele esett a belibe, a nemet náci gecik meg megbaszták a jó kurva anyjukat na, csak ezek után lrhet béke nobel dijról beszélni orbánnal kapcsolatban!
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. július 17. 22:07
Mandiner 🤡, avassátok már Nobel és Oscar díjassá, foci VB győztessé, szentté és az univerzum császárává, és ha ezek kipipálva hátha egy kicsit azon is dolgozik majd, hogy ne Európa legtemplomegerebbje legyen az ország! ⛪️🐭 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!