Ez gyors volt: Kamala Harris kampánya egy hét alatt 200 millió dollárnyi támogatást kapott

2024. július 29. 06:06

Sőt, egyből 170 ezren jelentkeztek kampányaktivistának.

2024. július 29. 06:06
Vice President Harris Delivers Remarks Celebrating NCAA Championship Teams

Nyitókép: Andrew Harnik/Getty Images

Kamala Harris választási kampánya egy hét alatt 200 millió dollárnyi támogatáshoz jutott – közölte a jelenlegi alelnök, nem hivatalos demokrata elnökjelölt kampányigazgató-helyettese vasárnap. Rob Flaherty az X közösségi oldalon megjelent közleménye szerint július 21-ét követően, amikor Joe Biden visszalépett a választási indulástól és Kamala Harrist ajánlotta maga helyett, 170 ezren jelentkeztek önkéntes kampányaktivistaként.  

A kampányvezető illetékes azt is hozzátette, hogy a 200 millió dollár kétharmada új adományozótól érkezett.

A demokrata kampánytámogatások beérkezése Joe Biden politikai támogatottságának csökkenésével párhuzamosan július első felében lelassult, ennek adott új lendületet az új jelölt színre lépése. Donald Trump kampánystábja július elején tette közzé a felajánlásokat, ami szerint áprilistól június végéig 331 millió dollárt gyűjtöttek, és a hónap elején 284,9 millió dollár, választási célokra fordítható pénzeszközzel rendelkeztek.

A republikánusok és demokraták közti választási küzdelem kiéleződését mutatják a Joe Biden visszalépését követő héten készült közvélemény-kutatások is. Szombaton hozták nyilvánosságra a Fox News által megrendelt kutatást, amely azt mutatja, hogy az elnökválasztás kimenetele szempontjából kritikusan fontos államok közül Michiganben és Pennsylvaniában 49-49 százalék a két nagy párt jelöltjének támogatottsága, míg a szintén fontos Wisconsinban Donald Trump egy százalékponttal vezet; a jelenleg demokrata vezetésű Minnesota államban Kamala Harris 6 százalékpontos vezetését mérték a kutatók.

A The Wall Street Journal napilap által megrendelt, pénteken kiadott felmérés szerint országosan Donald Trump 49, míg Kamala Harris 47 százalékos támogatottsággal rendelkezik. A demokrata szavazók 81 százaléka ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy lelkesen támogatja pártja várható új jelöltjét. Joe Biden jelöltsége iránt a demokrata párti szavazók 37 százaléka lelkesedett – derül ki a The Wall Street Journal korábbi felméréséből. 

Pénteken jelent meg a Forbes által megrendelt közvélemény-kutatás eredménye is, ami 51-49 arányú vezetést mutat Donald Trump javára; a New York Times megrendelésére készült és csütörtökön kiadott kutatás szerint 

Donald Trump 48 százalékos támogatottságával áll szemben Kamala Harris 47 százaléka.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. július 29. 15:41
ördöngös pepecselés 2024. július 29. 06:40 érdekes jelenség amikor a halraj egyedei képesek egy szempillantás alatt megfordulni, parancs nélkül. úgy látszik a demokraták gombái is ilyenek. Bár élek a gyanúperrel hogy ők központi utasításra teszik. " az éppen Soros zsidó mágus parancsára..
catalina11
2024. július 29. 15:40
Gullwing 2024. július 29. 08:15 Egy gyermektelen vén balos feka nő, akinek zsidó a férje..." a siker kulcsa.. ha jól emlékszem Bidennek a felesége zsidó..
strz-123
2024. július 29. 12:15
Bődületes mennyiségű pénzt tolnak az alternatív valóság intenetes megjelenítésébe. Mindenhonna Kamala Harris folyik, mindenhol olyan Karafiáth-díjas cikkek ömlenek, hogy nem férnek be az emberek a demokrata jelölt kampányrendezvényeire, a korábbi piros államok kékbe öltöznek, ömlik a pénz, ömlik az ember... És senki sem kérdezi meg, hogy a jól beállított fotókon kívül ez sehol sem látszik, másrészt akik most az új messiást támogatják, azok honnan jöttek? Korábban nem támogatták Bident? Neki nem akart 170 ezer ember kampányolni? Az ő kampányrendezvényeire nem tódult a demokrata nép? Mindeddig a Biden kivállóságát zengte a média és a net. A történelem legsikeresebb elnöke, a támogatottsága magasabb mint bárkié... Tehát ő volt a csúcs, a minden, akinél több és jobb nincs. Erre jön Kamala, és mindenki úgy tesz, mintha msot tászakadna egy gát, az eddig nem adományozók most öntik a pénzt, az eddig nem aktivistáskodók özönlenek aktivistáskodni, megtöltik a stadiont... ÚJ VALÓSÁG SZÜLETIK
cinkegolyó
2024. július 29. 10:28
200 millió dollár kétharmada új adományozótól érkezett. A régi új adományozótól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!