Elképesztő animáción mutatjuk, mennyin múlt Donald Trump élete (VIDEÓ)

2024. július 17. 18:51

Szinte hihetetlen mekkora szerencséje volt az elnökjelöltnek.

2024. július 17. 18:51

Nyitókép: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

A másodperc tört részén és mindössze néhány milliméteren múlt Donald Trump élete, amikor szombaton merényletet követettek el ellene. A TikTokra feltöltött 3D-s animáción látható, ha Trump a döntő pillanatban nem fordítja el a fejét a beszéde közben, akkor a fején érte volna lövés, ami minden bizonnyal halálos sérülést okozott volna az elnökjelöltnek.

Ezt is ajánljuk a témában

Az eddigi információk szerint a merénylő egy közeli épület tetejéről, mintegy 120 méterről vette célba Trumpot, szerencsére egy olyan gépkarabéllyal, amely nem mesterlövész feladatokra volt tervezve, valószínűleg ennek köszönhető, hogy az első lövést követő több lövés sem találta el Trumpot. A merénylő az információk szerint nem volt képzett lövész, de a merényletet megelőzően egy lőtéren gyakorolt.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
canadian-deplorable
2024. július 18. 00:39 Szerkesztve
3/3 Mivel egyre több néző kiabálta, hogy "shooter", a tetőre mutogattak és a Titkos Szolgálat lövészei is felé fordultak, Crooks-nak csak másodpercei maradtak. Ezért gondos célzás helyett gyorsan célzott és lőtt, 8-szor gyors egymás után. Trump az első lövés előtti másodpercben hirtelen jobbra fordult, és valamit mintha átadott a mellette levőnek. Ez a hirtelen mozdulat, valamint Crooks kapkodása megmentette az életét. Mesterlövészek szerint Crooks valószínűleg nem vette figyelembe a szélirányt, ez is közrejátszott a merénylet sikertelenségében. Amint Crooks lőni kezdett, a Titkos Szolgálat counter-sniper (ellen mesterlövészei) tüzet nyitottak rá. A felvételeken látszik, amint a mesterlövész kb két másodpercig hátra hajol és a fegyverét igazítja, miközben Crooks már Trump-ra lőtt. Ezt azzal magyarázták, hogy a tető dőlése miatt a lövész nem látta Crooks-ot azonnal és gyorsan helyet kellett változtasson. Crooks ez alatt leadott 8 lövést. A mesterlövész viszont fejbe lőtte.
canadian-deplorable
2024. július 18. 00:32
2/3 Crooks nem azért lőtt mellé, mert pontatlan "gépkarabélyt" használt. Több néző és rendőr is felfigyelt a gyanúsan viselkedő Crooks-ra és próbálták a Titkos Szolgálat figyelmébe ajánlani, akik pedig hülyének tetették magukat és semmit nem csináltak. Crooks furcsa módon átjutott a fémérzékelőn, valószínűleg lőfegyverrel a hátán. Hogyan? Az épületben, aminek tetejére Crooks felmászott, rendőröket helyeztek el, de nem az épület tetején. Miért? A szerencsétlen rendőrök az ablakokon figyelték a tömeget és felfigyeltek Crooks-ra. Arra Crooks már felmászott az épületre és a létrát felhúzta maga után. Több néző az épület tetejére mutogatott és kiabálták, hogy fegyveres van a tetőn. A Titkos Szolgálat ekkor már célba vette, de nem lőttek, pedig a szabályzatban benne van a veszélyes személy azonnali kiiktatása. Az egyik rendőr a társa vállára állva felhúzta magát, hogy a tetőre lásson. Crooks ekkor megfordult és ráfogta a fegyvert. A rendőr lebukott és leesett a földre, eltörte a lábát.
canadian-deplorable
2024. július 18. 00:21 Szerkesztve
1/3 A teljes magyar média ezt a baromságot ismételgeti: "szerencsére egy olyan gépkarabéllyal, amely nem mesterlövész feladatokra volt tervezve" A legjobb az volt, hogy egy volt katona fegyver szakértő is ezt hajtogatta és hozzátette, milyen szerencse, hogy a fegyver nem sorozatlövésre volt állítva. Közben az amerikai média legalább 300-szor leírta már, hogy Crooks egy AR-15-t használt. A gyengébbek kedvéért: Az AR-15 félautomata lőfegyver, sorozat lövésre nem alkalmas, tehát még véletlenül sem "gépkarabély". Az "AR" pedig nem "automatic rifle", se nem "assault rifle" rövidítése, hanem "ArmaLite Rifle"-t jelent. ArmaLite volt a vállalat amely eredetileg kifejlesztette, az 50-es években. Ma a Colt vállalat tulajdona. Az AR-15 nagyon népszerű a sportlövészek és vadászok között, mivel könnyű, nagyon pontos, és alakítható.
Tasi János
2024. július 17. 21:56
Mintha eltűntek volna a hozzászólások, nemde?;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!