Biden orvosa a Parkinson-kór specialistájával találkozott a Fehér Házban

2024. július 06. 21:10

Az amerikai elnök orvosa nemrég egészségesnek nyilvánította Joe Bident, egy másik szakember szerint viszont mutat Parkinson-kórra utaló jeleket az Egyesült Államok első emberének viselkedése.

2024. július 06. 21:10
null

Nyitókép: Mandel NGAN / AFP

 

Egy vezető washingtoni neurológus az év elején találkozott Biden elnök személyes orvosával, Dr. Kevin O'Connorral a Fehér Házban, derült ki a New York Post által átnézett látogatási naplókból. A lap azt írja, Dr. Kevin Cannard, a Walter Reed Medical Center Parkinson-kór szakértője január 17-én találkozott Dr. Kevin O'Connorral és két másik orvossal a Fehér Ház klinikáján a feljegyzések szerint.

Cannard a Parkinson-kór szakértője, aki közel 20 éve dolgozik a Walter Reedben és a LinkedIn szerint 2012 óta „a Fehér Ház orvosi egységét támogató neurológus szakember” – olvasható a New York Post cikkében.

Az eset érdekességét fokozza, hogy O'Connor februárban, az éves orvosi vizsgálat után Biden egészségi állapotát tisztának nyilvánította. A vizsgálat során neurológiai vizsgálatot is végeztek, amely kifejezetten kizárta a Parkinson-kórt – mondta akkor O'Connor.

Dr. Rob Howard, a University College London öregkorra specializálódott pszichiátria professzora szerint azonban az elnök „figyelmi funkcióinak ingadozása, az arckifejezése és a járása” mind-mind annak a jelei, hogy valami nincs rendben. Itt fontos megjegyezni, hogy a szakértő maga soha nem vizsgálta meg Bident, ezért hangsúlyozta, hogy hivatalos diagnózist nem állít fel a látottak alapján.

„Nem mondom, hogy Parkinson-kór, csak arra mutatok rá, hogy vannak olyan vonásai, amelyek a Parkinson-kórra utalnak” – fogalmazott.

„A Walter Reed rendszer számos szakembere látogatja a Fehér Ház komplexumát, hogy a területen dolgozó több ezer katonai alkalmazottat kezelje” – közölte a New York Post megkeresésére a Fehér Ház szóvivője, aki nem volt hajlandó válaszolni arra a kérdésre, hogy kivel találkozott O'Connor, Cannard és Atwood.

Biden szerint „ő irányítja a világot” és az „egészsége rendben van, csak az agyával van baj”

Sajtóhírek szerint Josh Green hawaii kormányzó megkérdezte Bident az egészségi állapotáról, mire Biden azt mondta, hogy 

Az egészségem rendben van, csak az agyammal van baj.”

Biden kampányfőnöke, Jen O'Malley Dillon erről a New York Timesnak azt mondta, hogy az elnök csupán viccelt.

Ezt is ajánljuk a témában

A Joe Biden a fenti hírek ellenére leszögezte: továbbra is kitart amellett, hogy nem száll ki az elnökválasztási versenyből. Ezt az elnök maga erősítette meg az ABC News-nak adott interjúban, ahol az is elmondta,

senki sem alkalmasabb nálam az elnöki posztra, én irányítom a világot”

Azt a felvetést pedig elutasította, hogy részt vegyen egy kognitív teszten, amely felmérné, milyen állapotban van. Szerinte „ilyen teszten megy át nap, mint nap”, miközben elnöki feladatait végzi. 

Ezt is ajánljuk a témában

Beindult a mémgyár is

Biden kijelentése kapcsán aztán hamar megindult a mémgyár is az interneten. Egyet például Deák Dániel elemző megosztott az amerikai elnök kijelentésre reagálva. Mutatjuk:


 

 

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
erdeymarton89
2024. július 07. 07:26
vezető washingtoni neurológus jujjh inkább kontárok
Gullwing
2024. július 07. 07:10
Mikor ezt a vén trottyost látom egy múlt századbeli felhúzós játék jut róla eszembe. Ameddig a rúgó viszi addig működök, amikor lejár akkor felbukik, elesik, lesz mint a vett majom mozdulatlanul... Szánalmas hogy amerikát ilyen alak vezeti.
atti64
2024. július 07. 06:41
UGY NÉZ KI MINT EGY ZOMBI!!!!!!!!!!!!!!!!!!ÖNTUDATLAN ÁLLAPOTBAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
iphone-13
2024. július 07. 06:29
VÉN IDIÓTA FÉREG! EGY KOMOLY POLITIKUS SZÓBA SEM ÁLLNA EGY BOLONDDAL! ARRA SEM EMLÉKSZIK EZ A HÜLYE, HOGY MIT ZABÁLT REGGELIRE! NEMHOGY KOMOLY TÁRGYALÁSOKAT LEHETNE VELE LEFOLYTATNI!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!