Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

Izzott a stúdió, a történész nem kertelt: ezért akarnak megszabadulni a magyaroktól Ukrajnában

2024. június 01. 10:49

A magyar–ukrán kapcsolatok szakértője számos érdekes dologról beszélt.

2024. június 01. 10:49
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

Békemenet After Kibeszélő június elsején 18 órakor a Scruton V.P.-ben! Hallgassa meg Ön is a Mandiner All Stars beszélgetését, mely során Bayer Zsolt, Mráz Ágoston Sámuel és Horváth József elemzi a Békemenet történéseit a Mandiner munkatársaival, Kacsoh Dániellel és Pócza Istvánnal. Regisztráljon most az alábbi linken.

Nyitókép: Youtube

„Máthé Áron történész volt Andor Éva vendége a Kontextusban. A magyar–ukrán kapcsolatok szakértője számos érdekes dologról beszélt, a hidegháborús helyzetről és arról is, hogy miért akarják az ukránok, hogy a magyar kisebbség eltűnjön:

»(…) szeretnének megszabadulni a magyar kisebbségtől, van egy ilyen irányzata az ukrán politikának, sajnos. Ez egy szélsőséges felfogás, szeretnék őket (a magyarokat, a szerk.) gyakorlatilag eltüntetni onnan, vagy úgy, hogy kivándorolnak, elmenekülnek, vagy úgy, hogy elvesztik a nyelvüket. (…) Ukrajna önmagára nem egy közép-európai kis nemzetként tekintett, hanem valamiféle nagyobbacska, kiválasztott országként, és szerintem, nem bántva a nemzeti érzéseiket, ez egy tévedés volt. (…) Jó lenne, ha ezt ők is észre vennék.(…)«”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Csépányi Balázs

Magyar Nemzet

Idézőjel

Elég nagy lehet most a futkosás Gyurcsányéknál, nem állhat valami fényesen a kampányuk.

***

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. június 03. 09:05
Gyűlölködésből,uszitásból csillagos ötös. 🤮🤮🤮🤮
nempolitizalok-0
2024. június 01. 16:23
Remélem, inkább ők fognak eltünni. Beolvadnak, elvándorolnak, érdekli ez már a faszomat.
Beszélgető
2024. június 01. 14:44
Ha a demokrácia szemszögéből közelítjük, akkor igaz lehet ez az elmélet is: Amerika aggódva figyelte az ukránoknál elharapózó náci tüneteket. Ki kellett gondolni egy forgatókönyvet, amiben a káposzta is jól lakik és a kecske is megmarad elszeparálva. Addig tüzelték a náci ambíciókat, míg végül elérték, hogy oroszország lerohanja és ezzel komoly költséget és európától való távolodást szenvedjen el. Bejött a mesterterv. Az csak hab a tortán, hogy amerika dúsan gazdagodik európa gyengeségén és kiszolgáltatottságán, amit még a saját ideológiai téveszméi is táplálnak... Ha végül kitör a béke, majd egy chicagói bíró megítél egy rakás kártérítést az usa "veszteségeiért", mint a németek ellen is tette.
gyzoltan-2
2024. június 01. 14:15
Sem az orosz, sem az ukrán államnak semmi keresnivalója nincs a Kárpát-medencében! -s ez nem csak magyar érdek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!