Ha ez igaz, Kijev kezdhet vészforgatókönyvben gondolkodni: így bírná rá Trump a békére Ukrajnát a lapértesülés szerint

2024. június 25. 09:20

Gyakorlatilag nem maradna más választásuk az ukránoknak, mint a tárgyalás.

2024. június 25. 09:20
Donald Trump Addresses The Faith And Freedom Road To The Majority Conference

Nyitókép: Andrew Leyden / NurPhoto / AFP

Donald Trumpnak két kulcsfontosságú tanácsadója közölte azt a tervet, amely az orosz-ukrán háborút érintené, abban az esetben, ha a republikánus elnökaspiráns megnyeri a választásokat – írja a Reuters. Ennek lényege az, hogy 

Ukrajna csak akkor kapna továbbra is fegyvereket és lőszert, ha béketárgyalásokat kezdeményez Oroszországgal. Egyúttal Moszkvát arra figyelmeztetné, hogy ha elzárkózna a tárgyalásoktól, akkor Ukrajna további fegyvereket kapna.

A tervet Keith Kellogg tábornok és Fred Fleitz dolgozta ki, mindketten a Nemzetbiztonsági Tanács kabinetfőnökei voltak Trump 2017-2021-es elnöksége alatt. 
Stratégiájukat bemutatták Trumpnak, és a volt elnök kedvezően reagált rá – mondta Fleitz. „Nem állítom, hogy egyetértett vele, vagy minden szavával egyetértett, de örültünk, hogy ilyen visszajelzést kaptunk” – mondta. Steven Cheung, Trump szóvivője szerint ugyanakkor csak a Trump vagy kampányának felhatalmazott tagjai által tett nyilatkozatok tekinthetők hivatalosnak.

Mindenesetre egy ilyen terv drámai fordulatot jelentene az orosz-ukrán háborúban. Sem az orosz, sem az ukrán külügyminisztérium eddig nem kommentálta az értesüléseket.

 

 

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2024. június 25. 23:11
oke, lennenek targyalasok, de egyik oldal se lenne kompromisszumkepes. az oroszok azert mert mar elmentek a falig, az ukranok meg azert mert egy idegbeteg narkos a vezeruk. szoval mennenek targyalasok amik ugy neznenek ki hogy mindket fel ismetelgeti az allaspontjat, amik nem kozelednek. kozben nem lenne fegyverszunet se.
llnnhegyi
2024. június 25. 10:20
A siker kulcsa Trump győzelme! Hajrá!
lazio154-2
2024. június 25. 10:05
Ez is oroszpárti cím lett, pedig lehetett volna semleges is! Csak Kijevnek kell gondolkodni vészforgatókönyvben, a moszkvaiak nyugodtan háborúzhatnak tovább. Elérte a neres sajtó, hogy sokan újra érvénybe léptetnék az 1967. évi VI. törvényt! Ez a : Magyar- Szovjet /Orosz/ testvéri és örök barátsági szerződés. Ilyen írásokkal nem lesz pártcsalád!
W23458
2024. június 25. 09:54
Wow micsoda mesterterv, ez egy lángelme. Béketárgyalásokat kezdeményez az még semmit nem jelent.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!