Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Az Európai Unió félreérthetetlen üzenetet küldött Moszkva számára

2024. június 26. 16:59

Erre vajon mit lép Oroszország?

2024. június 26. 16:59
VON DER LEYEN, Ursula; ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Az Ukrajna és Moldova EU-tagságáról hivatalosan szerdán kezdődő tárgyalások egyértelmű üzenetet jelentenek mindkét ország állampolgárainak és Moszkva számára: Moszkvának békén kellene hagynia Kijevet és Kisinyovot – írja a Volkskrant.

Az Európai Bizottság most alaposan megvizsgálja azokat a területeket, ahol Ukrajna és Moldova még nem felel meg az európai törvényeknek és szabványoknak.

A lap szerint ennek az átvilágításnak megvan az a nem tervezett hozadéka, hogy a soros elnökségre készülő Magyarország egyelőre nem tudja meghiúsítani a tárgyalásokat. Kijev és Kisinyov már végrehajtotta az első kért reformot, így az uniós vezetők feltételesen zöld utat adhattak a tárgyalások 2023 decemberi megkezdéséhez.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-104
2024. július 02. 17:03
🍓 ️ ­­­É­r­­t­é­­­k­­e­­l­­d­­­ ­­­a­ ­­­s­z­­­e­­­x­i­­ ­­­p­u­n­­c­­i­­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
lajajakab11
2024. július 01. 14:36
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelműek válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
Csigorin
2024. június 27. 14:56
az EU nem katonai szervezet, azzal soha semmi bajuk nem volt. Janukovics azert nem irta ala a tarsulasi szerzodest, mert nem volt elonyos Ukrajnanak.
Reszelő Aladár
2024. június 26. 21:42
Brüsszel elég látványosan mondott nemet Ukrajnára 2 órája azzal a történelmi 0-0val.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!