Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Eleve kevés esély volt a teljes ukrán győzelemre, most majdnem semmi

2024. július 03. 05:43

Nem az segít valójában Ukrajnának, aki felelőtlenül ígér.

2024. július 03. 05:43
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

„Amire utaltam – hogy más szelek fújnak Kijevben és eljön lassan a nem túl kedvező realitásokkal való szembenézés kora – részben már látható mindenki számára. Mindig elmondtam itt is, és a sajtóban is, hogy tárgyalnunk kell Ukrajnával, ez a kárpátaljai magyarság alapvető érdeke – ez egyébként végig megvolt, csak nem a sajtó lapjain. Ezért  hangsúlyozom, ami megjelenik nyilvánosan, az mindig a jéghegy csúcsa – és sokszor nem is igaz, vagy csúsztatás. Egyébként meg nem az segít valójában Ukrajnának, aki felelőtlenül ígér, minden felelőtlen ígéret, le nem szállított lőszer, halottakban mérhető a fronton.

Az segít, aki megmondja őszintén – eleve kevés esély volt a teljes ukrán győzelmemre, amit a teljes nyugati elit mantraként ismételgetett, de a Prigozsin lázadás leverése és az ukrán offenzíva kudarca után majdnem semmi. Személy szerint ezt mindig őszintén elmondtam az ukránoknak – 22-ben és 23-ban meglehetősen ellenséges volt a reakció, amikor most májusban leültem hattérbeszélgetni komoly ukrán véleményformálókkal, Ungváron, egészen más volt a hangulat. Akkor sem szerették, amit mondok, de már tudták, hogy igaz.

Ismétlem, a világot úgy kell nézni, amilyen, és nem amilyennek látni szeretnénk. Ukrajna tragédiájára nincsen jó megoldás,  nincs is jó pár éves távlatban megoldás, sőt évtizedes távlatban, de menedzselni lehet, elkerülni a még rosszabbat. Ehhez meg majd le kell ülni az oroszokkal – és ez már Kijevben sem tabu. Nem tudom Orbán Viktor mit mond Kijevben Zelenszkijnek – én a fentieket mondanám.”


 

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
strz-123
2024. július 04. 12:18
Demkó mindig az atlantista ukrán mesék támogatója volt. Segített kialakítani az emberevő orosz katona, a mindent elnyelni akaró orosz birodalom, a civileket rakétával lövő, pincékben megerőszakoló orosz hadsereg képét. Mindegy hogy Bucsa vagy a vasútállomás rakétatalálata volt a téma, Demkó mindig megbízható elvtársként osztotta az észt akkor, amikor minden józan ember azt mondta az ukránok úgysem győzhetnek, tárgyalni kell. Ennyit erről.
pesszimista
2024. július 04. 09:16
A szerencsétlen Ukránok azt hiszik , ha bekerülnek a NATÓ-ba meg az ÚNIÓ-ba akkor kolbászból lesz náluk a kerítés. Ezt az érzést lelkiismeretlenül kihasználják Nyugaton.
counter-revolution
2024. július 04. 08:42
Hazudsz, ukrán Demkó. Te olyanokat mondtál a nagy ukrán hadjárat előtt, hogy olyan szar az orosz morál, hogy akár meg is futhatnak. A veszteségekről is mindig hazudsz, ukrán Demkó, hiszen szerinted kb. egyformák. Amikor ott ültél Vukics mellett, és ő elmondta, hogy hogyan kell kiszámolni, akkor te, ukrán Demkó annyit tudtál rá mondani, hogy nem hiszel benne, hogy sokkal nagyobbak az ukrán veszteségek. Nem hiszel benne, bazdmeg, ennyit tudtál reagálni.
2024. július 04. 01:23 Szerkesztve
Ukiiiikiiikriiiijniii alapban fasiszta és koldulásra született műű állam...a mi világunk a békességet, nyugalmat igényli. Ezekhez a nincstelen,mocskos senkikhez nincs hangulatunk. Uszítanak, lopnak, csalnak és hepajkodnak, ott, hol felbukkannak. Elbaszott orosz klón ez a szar nemzet....pusztuljon,!!!.. Putin, előre,!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!