Németország minden határt átlépett Magyarországgal szemben – és ez már belföldön is hatalmas vihart kavart

2024. október 25. 10:59

A FAZ által megkérdezett szakértő szerint a német külügyminisztérium elvárása a nagykövetekkel szemben átlépi az értelmes közdiplomácia határát, Magyarországon például Julia Gross egyértelműen állást foglalt az ellenzék mellett.

2024. október 25. 10:59
Germany's Chancellor Olaf Scholz (L) and Hungary's Prime Minister Viktor Orban arrive for the Meeting of the European Political Community at the Blenheim Palace in Woodstock, near Oxford, on July 18, 2024.

Nyitókép: AFP/Ludovic Marin

A német külügyminisztérium közölte: azt akarja, hogy nagykövetei közszereplőkké váljanak az adott országokban – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

A szerző egyik példának Julia Gross budapesti német nagykövetet említi, aki az idei német egység napján mondott beszédét arra használta fel, hogy a magyar választókhoz szóljon.

A német nagykövet a FAZ szerint nyíltan állást foglalt a magyar ellenzék mellett, ezért a budapesti kormány a Külügyminisztériumba hívta. 

Ulrich Schlie, a bonni Kissinger Tanszék munkatársa kijelentette,

A cikk alapján nemcsak a nagykövetek állnak most nyilvánosan szemben a politikailag népszerűtlen politikusokkal, akár Orbán Viktorral Magyarországon, akár a PiS képviselőivel Lengyelországban: Annalena Baerbock német külügyminiszter sajtóirodája nemrég csatlakozott a Donald Trump elleni közösségi médiaharchoz.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipanszky
2024. október 25. 17:51
Hú, de fertelmes nénibácsi ez a julia gross. Kiül a rossz lelke az arcára.
Zsolt75
2024. október 25. 17:48
"...a politikailag népszerűtlen politikusokkal szemben, mint akár Orbán Viktor" Kétharmad.
hátakkor
2024. október 25. 17:08
Edmund Veesenmayer él!
balbako_
2024. október 25. 16:05
Ezt is átvették az amerikaiaktól, azok meg a szovjetektől. A világháború óta a nagykövetek rágják a német kormányok szájába mit kell csinálni, de rögtön! Nálunk Goodfriend is és Pressmann is kudarcot vallott. Ez a liba meg labdába sem rúghat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!