Ferenc pápa bérgyilkosoknak nevezte az abortuszt elvégző orvosokat

2024. október 01. 17:33

A katolikus egyházfő a belgiumi útjáról hazatérőben hangsúlyozta: ember nem olthat ki emberéletet.

2024. október 01. 17:33

Nyitókép: MTI/EPA/Reuters pool/Guglielmo Mangiapane

Ferenc pápa belgiumi látogatását azzal zárta, hogy elítélte az abortuszt, és „bérgyilkosoknak” nevezte az azt végrehajtó orvosokat – írja az Euronews. Ezeket a kijelentéseket a Vatikánba való visszatérésekor, a repülőgép fedélzetén tartott sajtótájékoztatón tette újságírók előtt.

Az orvosok, akik erre vállalkoznak, engedjék meg nekem a jelzőt, bérgyilkosok, gyilkosok. És erről nem lehet vitatkozni: ember nem olthat ki emberéletet”

– fogalmazott a katolikus egyházfő.

A kijelentések Belgiumban akkor hangzottak el, amikor éppen az abortusztörvények módosításán dolgoznak, hogy a törvényes határidőt 12 hétről 18 hétre emeljék. Eközben az Európai Parlament olyan intézkedéseket sürget, amelyek biztosítják az ingyenes és biztonságos abortuszhoz való hozzáférést szükség esetén bárki számára

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Geza2
2024. október 02. 12:54
Nagyjából rendben van, amit Ferenc mond. Akkor tudnám 100%-ban támogatni, ha a politikusokat is legyilkosozná, akik az abortusz egyre liberálisabb szabályozásáért dolgoznak / ennek igéretével kampányolnak, vagy nyernek választást. Ja,.meg azokat is, akik olyan törvényeket hoznak, hogy az orvos lelkiismereti okból nem tagadhatja meg az abortusz végrehajtását.
pulsarito
2024. október 02. 08:48 Szerkesztve
Még Ronald Reagen zseniális mondatát idézném ide az abortuszhíveknek: Észrevettem, hogy az abortusz pártolói is megszülettek valahogy!
pulsarito
2024. október 02. 08:44
Tökéletesen igaza van a Pápának! Örülök, hogy ezt így kimondta! Akik meg a nők döntési jogaival jönnek, azoknak csendben megjegyezném, hogy a magzat nem valami random sorsolás útján kerül a méhükbe! Tudomásul kell venni, hogy minden döntésnek vannak következményei!
kastellorizo
2024. október 01. 21:12
gilou-au-clavier 2024. október 01. 20:55 • Szerkesztve Igaza van, te gyilkos
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!